Annonce
Vejle

Værtshusejer om ny nattelivsregel: Det er en katastrofe

Indehaver af Lumskebugten Johnny Beck er dybt frustreret over de nye regler for nattelivet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Indehaveren af Lumskebugten, Johnny Beck, er langt fra begejstret for den nye politiske aftale, som betyder, at værtshuse og barer må holde åbent til 02, blot de ikke lukker nye gæster ind efter klokken 23. Det er ikke en lempelse, det er en forværring, slår han fast.

Vejle: Den længede ventede politiske aftale om fase 4 for genåbningen af samfundet ramte som et glas halvlunkent øl lige i ansigtet på Johnny Beck, der er indehaver af Lumskebugten i Havnegade i Vejle.

Han havde håbet, at der muligvis ville komme en lempelse af reglerne for nattelivet, der kunne gøre hans liv som værtshusejer en smule nemmere.

Men det stik modsatte skete.

Annonce

- Det er faktisk blevet endnu værre, påpeger Johnny Beck.

Han henviser til den del af aftalen, som siger, at man som værtshus eller bar nu må forlænge åbningstiden fra midnat til klokken 02. Til gengæld må man ikke lukke nye gæster inden for døren efter klokken 23.


Det giver ingen mening, for der kommer jo ikke flere smittede ind efter klokken 23.

Lasse Rasmussen, Lucky's Sports Bar


- Det betyder, at jeg er nødt til at hyre en dørmand, som kan stå og fortælle folk, at de ikke må komme ind, siger en frustreret Johnny Beck.

En katastrofe

Han påpeger, at kulturen for nattelivet netop er, at man slår sig ned et sted, drikker et par øl og går videre til et nyt sted. Men hvis folk går ud fra Lumskebugten, kan Johnny Beck risikere, at han ikke må lade nye gæster komme ind, og  i forvejen skal han sørge for, at der er afstand mellem gæsterne.

Så meget endda, at han i øjeblikket kun må lukke 36 ind, hvor han plejer at kunne huse omkring 100 gæster.

- Det er en katastrofe. Jeg kan risikere at stå uden kunder i tre timer, siger Johnny Beck og tilføjer:

Fase 4 og spillestederne

Her er de punkter fra den politiske aftale, som omhandler natteliv og spillesteder. Fase 4 af genåbningen gælder til og med 31. oktober.

  • Barer, caféer og restauranter må holde åbent til klokken 02.00, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter klokken 23.00.
  • Natklubber, diskoteker og lignende skal holde lukket til og med 31. oktober. Kan de ændre deres indretning og aktiviteter, så det følger retningslinjer for restauranter og barer, kan de imidlertid åbne på samme vilkår.
  • Erhvervsministeren og kulturministeren vil med inddragelse af sektorpartnerskaber og aftalepartierne se på, om der forsvarligt kan ske yderligere genåbning af blandt andet spillesteder, professionel idræt og breddeidræt og en række kulturarrangementer.
  • Partierne er enige om at indlede forhandlinger med den del af erhvervs-, kultur- og idrætslivet, der bliver ekstraordinært hårdt ramt. Det vedrører virksomheder, der er ramt af forbuddet mod at holde åbent, forsamlingsforbuddet på 500 personer, grænselukninger og rejsevejledningen.
  • Partierne er enige om, at de ramte virksomheder har behov for kompensation.

- Folk er jo slet ikke færdige med at bevæge sig rundt klokken 24, og når de flytter sig, så burde man da sige, at det gav plads til nogle nye.

For Johnny Beck at se, er det ham som værtshusejer, der kommer til at stå med alle problemerne og udgifterne. Hans brancheforening, Danske Restauranter & Cafeer (DRC), bakker ham og hans kolleger op og mener, at der er behov for nye drøftelser.

"Det er en bekymring fra branchen, at reglen lavpraktisk og økonomisk kan skabe potentielle - omend utilsigtet - benspænd for branchen, og DRC går derfor til drøftelserne i håb om, at branchen i samarbejde med myndighederne kan finde en balanceret løsning her."

Annonce

Smitter også før 23

Medindehaver af Lucky's Sports Bar Lasse Rasmussen forstår frustrationerne over de nye regler.

- Det giver ingen mening, for der kommer jo ikke flere smittede ind efter klokken 23, siger han.

Han udtrykker alligevel et håb om, at nogle af hans kolleger får mulighed for at åbne for få det bedste ud af muligheden.

For sit eget vedkommende forudser Lasse Rasmussen, at situationen forbliver uforandret. Han har i forvejen dørmand i døren og behøver derfor ikke at hyre nogen ind for at afvise gæster efter klokken 23.

Ud over at være indehaver af Lumskebugten, sidder Johnny Beck også Vejle Byråd for Socialdemokratiet.

Han har nu taget kontakt til sin partifælle og tidligere kollega i byrådet Birgitte Vind i håbet om, at hun vil gøre noget ved sagen i Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce