Annonce
Give

V

Kaniner, hunde og katte plejer at være i overtal, når der afvikles børnedyrskue på Give-Egnens Museum. Men der kan også udstilles mere sjældne dyr i gården på museet. Arkivfoto: GEM

Give-Egnens Museum satser på at starte en ny tradition til børnedyrskuet. Haven sensommerfrugter skal også vises frem i forarbejdet form.

Give: Dyrskuet for børnenes kæle- og klappedyr har de sidste mange år været placeret på Give-Egnens Museum.

Det er den også i år og tidspunktet er fastsat til søndag 2. september. Men allerede nu kan man tilmelde sig og sit/sine kæledyr.

Det tilbud plejer mange børn at gøre brug af. Der har gennem årene været mange forskellige dyr med på dyrskuet, for der er ingen krav om hverken størrelse eller anvendelighed af dyrene.

Derfor kan man komme med sine vandrende pinde, sin papegøje, sin pony eller sin kalv. Der plejer dog at være en solid overvægt af kaniner, hamstere, katte og hunde. Men alle dyr er velkomne til at være i museets gård, når der dyrskue.

Sidste år forsøgte man fra museets side at forny børnedyrskuet ved at trække nye discipliner ind. Disse discipliner var er især henvendt til de børn, der heller vil være kreative i køkkenet end i "stalden".

Der blev lavet en sylte- og bagekonkurrence. Her kunne børnene deltage med bagværk og syltede sager med alskens godt fra køkkenhave, frugtbuske, -træer, og hvad man ellers kan finde i naturens spisekammer.

Annonce

Der skal smages

Også den konkurrence havde til formål at trække tråde tilbage til landbrugssamfundet. Her var syltning og bagning med nyttehavens produkter en væsentlig del af sommerens og efterårets gøremål.

Det blev ikke den store succes, hvis man måler på antallet af deltagere. Men al begyndelse er svær, så museet giver syltetøjet og bagværket en chance mere. Mindst. For af erfaring ved museet, at det tager tid at få nye initiativer til at slå rod.

Tilmelding til de forskellige køkkendiscipliner kan ske i en mail, der også indeholder barnets navn og alder. Eneste krav for deltagelse er, at det udstillede skal indeholde frugt, bær eller grønt fra have, mark eller skov. Produkterne indleveres på museet 2. september klokken 14 i en mængde, der er stor nok til at dommerne kan smage.

Dyrene kan også tilmeldes pr. mail til gem@gem.dk.

Der også i år være en lang række andre aktiviteter i forbindelse med børnedyrskuet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce