Annonce
Vejle

V og DF vil bygge nyt p-hus ved Vejle Sygehus

I mange år har parkeringsforholdene ved Vejle Sygehus været et problem. Pladserne til patienter, pårørende og ansatte er ganske enkelt for få. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Venstre og Dansk Folkepartis medlemmer af regionsrådet kalder parkerings-situationen ved Vejle Sygehus for uholdbar og håber på opbakning til forslaget til de kommende budgetforhandlinger.

Annonce

Vejle: Virvar og kaos.

Det er to ord, der beskriver parkeringsforholdene ved Vejle Sygehus.

Men måske er der udsigt til, at der bliver gjort noget ved dem. Når regionsrådets partier om kort tid påbegynder budgetforhandlingerne, skal de nemlig tage stilling til de frie anlægsmidler for 2017.

Og Venstre og Dansk Folkeparti har et forslag: De vil bygge et nyt parkeringshus ved Vejle Sygehus.

- Parkeringssituationen er ikke længere holdbar, siger Thies Mathiasen, gruppeformand for Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Et nyt parkeringshus i Vejle vil i den grad kunne mærkes for de patienter og pårørende, der har deres gang på sygehuset.

Stephanie Lose (V)
Annonce

Ikke et nyt problem

I oktober 2010 blev det nuværende p-hus åbnet ved Vejle Sygehus, som dog fortrinsvis er tiltænkt de ansatte. Og her syv år efter er der fortsat ofte parkeringskaos ved sygehuset.

- I Dansk Folkeparti er vi meget optagede af, at vores sygehuse er tilgængelige, og at patienterne og de pårørende har ordentlig og nem mulighed for at parkere ved sygehuset. Jeg ved fra henvendelser fra patienter såvel som egne oplevelser, at det ikke længere er tilfældet i Vejle, tilføjer Thies Mathiasen.

Problematikken er ikke ny.

Sygehuset har længe gerne villet forbedre muligheden for at finde en parkeringsplads, mens man for eksempel er til behandling. For to år siden gjorde man det endda gratis at parkere på og omkring Beriderbakken.

- Der var så mange forskellige skilte, folk ikke kunne læse eller tyde. Dagligt havde vi patienter og pårørende, der kom op til sekretærer i de forskellige afdelinger og var kede af, at de havde fået en bøde, sagde sygeplejefagligdirektør Helle Adolfsen dengang.

Annonce

Står højt på ønskelisten

Regionen har i forbindelse med omprioritering af anlægsrammerne på regionsrådsmødet i juni fået plads på anlægsbudgettet i indeværende år. Det giver ifølge de to partier mulighed for at se på, hvilke investeringer, der virkelig trænger.

- Et nyt parkeringshus i Vejle vil i den grad kunne mærkes for de patienter og pårørende, der har deres gang på sygehuset. Derfor står det højt på vores ønskeliste at sikre et sådant, udtaler formand Stephanie Lose (V) i pressemeddelelsen.

Venstre og Dansk Folkeparti tager forslaget med til budgetforhandlingerne og håber på opbakning med en forventning om, at praktiske forhold, herunder placering, kan afklares i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce