Annonce
Trekantområdet

V-politiker meldte afbud til stormøde om unge udviklingshæmmede - tog på stadion for at se fodbold i stedet

Fodbold gik foran politik for Venstres Ole Martensen torsdag aften i sidste uge. Her valgte han at tage på stadion for at se Kolding IF spille i stedet for at deltage i et stormøde med blandt andre forældre til unge udviklingshæmmede. Ole Martensen forklarer, at han allerede havde lavet aftalen om at tage på stadion med sine sønner og en forretningsforbindelse, da han fik invitationen til stormødet, og han holdt fast i aftalen, selv om heller ingen af hans partifæller kunne deltage i det politiske møde. Arkivfoto: Søren Gylling
Til trods for at byrådsmedlemmet Ole Martensen (V) vidste, at ingen af de øvrige Venstrefolk fra socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget kunne deltage i det stormøde om unge udviklingshæmmedes boligforhold, der blev holdt i torsdags, meldte han også afbud til mødet og tog i stedet på stadion for at se Kolding IF spille.

Kolding: Selv om det betød, at Venstre ikke ville have en eneste repræsentant med til mødet, valgte partiets byrådsmedlem og medlem af socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget, Ole Martensen, i torsdags alligevel at tage til fodboldkamp på Kolding Stadion i stedet for at deltage i det stormøde på KUC, som en gruppe forældre til unge udviklingshæmmede havde inviteret alle medlemmer af udvalget samt den øverste ledelse i socialforvaltningen til.

Ud af de i alt syv medlemmer i udvalget er fire af dem Venstrefolk, men ingen af dem deltog altså i mødet om unge udviklingshæmmede boligforhold - et emne, der har været genstand for stor debat i de seneste uger.

Partiets næstformand i udvalget, Trille Nikolajsen, fortæller, at hun var på arbejde på Sjælland torsdag aften, Tobias Jørgensen deltog i et andet aftenmøde, som han var blevet inviteret til to måneder tidligere, og Tanya Buchreitz Løwenstein, der gennem lang tid har døjet med følgerne af en hjernerystelse, har ifølge hendes partifæller meldt ud, at hun holder fri fra møder i maj.

Annonce

Ole Martensen fortæller, at han ikke deltog i stormødet om de udviklingshæmmede, da han var på Kolding Stadion for at se Kolding IF spille den afgørende kamp om eventuel overlevelse i 1. division. Han var afsted sammen med sine sønner og arbejdsrelaterede gæster.

- Min frygt var også, at jeg ville komme til at sidde dernede og skulle svare på ting, der er svære at svare på. At man ville blive en dartskive, hvor man ikke har den samme viden som de andre, siger Ole Martensen og henviser til, at DF og S tidligere på egen hånd har holdt møde med forældre til unge udviklingshæmmede. Arkivfoto

Han fortryder ikke sit valg og henviser til, at indbydelsen til stormødet på KUC først kom sent - højst en uge før, som han husker det, og at han på det tidspunkt allerede havde planlagt stadionturen med sønnerne og forretningsforbindelsen. Han oplyser desuden til, at han er en del af erhvervsnetværket i Kolding IF og dermed bruger fodboldturene i arbejdsøjemed.

Prioriterer møde i juni

- Uanset hvad havde jeg lavet en aftale. Men jeg lægger også vægt på, at det allerede var besluttet, at udvalget indkalder til et nyt møde med forældrene den 16. juni, hvor vi så får et officielt møde. De udfordringer, der er på det her område med de unge udviklingshæmmede, skal vi naturligvis tage hånd om og sikre, at de unge kommer på den rette hylde, siger Ole Martensen.

- Min frygt var også, at jeg ville komme til at sidde dernede og skulle svare på ting, der er svære at svare på. At man ville blive en dartskive, hvor man ikke har den samme viden som de andre, siger han og henviser til, at DF og S tidligere på egen hånd har holdt møde med forældre til unge udviklingshæmmede.

Drøftede I i Venstre slet ikke, at en af jer var nødt til at deltage i mødet med forældrene?

- Nej, men jeg ved, at Trille (Nikolajsen, red.) forsøgte at få flyttet mødet og var i dialog med Benny Dall (formand for udvalget, red.) om at få et referat af mødet fra ham.

Ole Martensen fortæller, at han før Kolding IF-kampen havde lavet et opslag på Facebook, hvor det fremgik, at han ville overvære kampen, og at det affødte negative kommentarer fra byrådskolleger, hvorefter han slettede sit opslag.

De sidder i udvalget

  • Følgende har plads til socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget: 
  • Formand: Benny Dall (EL), næstformand: Trille Nikolajsen (V), Ole Martensen (V), Tobias K. Jørgensen (V), Tanya Buchreitz Løwenstein (V), Kristina Jørgensen (DF) og Elvis Comic (S).
  • Heller ikke Elvis Comic deltog i stormødet i torsdags. Socialdemokratiet havde dog blandt andet sin spidskandidat til kommunalvalget, Birgitte Munk Grunnet, og regionsrådsmedlem og kommende kandidat til byrådsvalget, Poul Fremmelev, med blandt tilhørerne ved mødet.
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce