Annonce
Vejle

V-politiker rejser igen - men donerer honorar til indsamling

To gange i sin snart 20-årige byrådskarriere har Niels Clemmensen (V) taget orlov - i 2018 og nu i 2020 - begge gange for at følge livsdrømmen om at være del af en jordomsejling. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Byrådsmedlem Niels Clemmensen (V) har fået orlov fra byrådet - han skal igen på langfart på venners båd, denne gang i Stillehavet.

Vejle: Byrådsmedlem Niels Clemmensen (V) gør det igen.

For tre måneder siden kom han i både lokale og landsmedier, som en af de byrådspolitikere, der har taget orlov fra det politiske arbejde for at rejse ud i verden - med fuldt byrådsvederlag vel at mærke. Denne gang vil han donere sit honorar til Danmarks Indsamling, der i år har udgangspunkt fra Vejle Musikteater, når det store tv-show går i luften 1. februar.

Onsdag bevilgede byråds-kollegerne Niels Clemmensen orlov i hele februar og den første uge af marts. Turen går til Stillehavet, hvor venner af familien Clemmensen er nået til på deres jordomsejling.

Allerede da debatten om betalt orlov til rejsende byrådsmedlemmer rasede i oktober, fortalte Niels Clemmensen Vejle Amts Folkeblad, at han planlagde endnu en tur. Som han sagde dengang:

- Det giver da et stik af dårlig samvittighed, at vi ni skal afsted igen. Men på den anden side er det en mulighed, der aldrig kommer igen.

Jeg kan sagtens forstå, at man undrer sig over, at man på den ene side har påtaget sig et hverv og en meget vigtig opgave, og at man på den anden side så fravælger at løfte den opgave og det hverv.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag til DR i oktober 2019

Minister vil kigge på reglerne

Når byrådet bevilliger orlov, tager politikerne ikke stilling til formålet. Godkendelsen er rent formel, og der er ikke tradition for debat. Det var der heller ikke i forbindelse med byrådets beslutning onsdag.

Her blev Niels Clemmensen sendt uden for døren som inhabil i de få sekunder, det tog borgmesteren at konstatere, at byrådet bevilgede orlov og indkaldte Venstres førstesuppleant, John Bille, som afløser.

Selvom der er indkaldt en suppleant, der skal have honorar på lige fod med politikeren på orlov, viste omtalen i oktober, at de folkevalgte ikke har mulighed for at frasige sig vederlag- selvom de gerne vil. Det oplevede Niels Clemmensen sidst, og sådan er det også denne gang:

- Men jeg giver hele beløbet til Danmarks Indsamling, kunne Niels Clemmensen fortalte Vejle Amts Folkeblad i forbindelse med byrådsmødet.

Som byrådspolitiker får Niels Clemmensen godt 16.000 kroner i måneden for ulejligheden - før skat.

Tilbage i oktober udtalte social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til Danmarks Radio, at hun godt forstod, at orlovsreglerne vakte undren. Ministeren lovede, at der skulle gennemføres et servicetjek:

- Det kan vi forhåbentlig konkludere på meget snart. Så kan vi få sikret nogle tydeligere regler, så vi slipper for de her trælse historier i pressen, lød det fra ministeren, men her tre måneder senere er reglerne tilsyneladende ikke ændret.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Hedensted

Politiet om sognegårdsballade: - Det stikker af, og vi skal have det stoppet

Annonce