Annonce
Vejle

V står stadig for Vejle: Lars Løkke stifter nyt parti få 100 meter fra sit barndomshjem

Daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)  besøgte sin barndomsgade på sin 55-års-fødselsdag i 2019. Lokale Venstre-folk stod klar med kage og sang. Arkivfoto: Yilmaz Polat
"Moderaterne" stiftes i DGI Huset grundlovsdag 5. juni, oplyser det nye parti på sin hjemmeside, der netop er gået i luften.

Vejle: Øst, vest, hjemme bedst! Når tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen grundlovsdag officielt stifter sit nye parti, Moderaterne, kommer det til at ske få 100 meter fra hans barndomshjem.

Den stiftende generalforsamling er nemlig ifølge Moderaternes hjemmeside - der gik i luften natten til søndag - henlagt til DGI Huset i Vejle.

Herfra er der ikke langt til Skolegade 10, hvor "Lille Lars" boede de første syv år af sit liv i en lejlighed på tredje sal i boligforeningen AAB's bebyggelse Boulevardparken.

Annonce

Jeg faldt i sandkassen

Der er heller ikke langt fra DGI Huset til det gamle Sct. Maria Hospital på Blegbanken, hvor Lars Løkke kom til verden 15. maj 1964.

- Jeg kan godt huske, at vi boede her i Skolegade. Jeg har stadig et ar i panden, fra da jeg faldt i sandkassen, og jeg kan også huske, at jeg blev kørt ned på vej til bageren, kunne Lars Løkke Rasmussen fortælle, da lokale Venstre-folk for tre år siden fejrede ham på hans 55-års-fødselsdag - netop i Skolegade.

Lars Løkke Rasmussen var som landets øvrige politikere fuldt optaget af valgkampen op til folketingsvalget 5. juni 2019, og Løkke havde valgt at besøge Vejle på sin fødselsdag.

Foran opgangen i Skolegade stod de lokale Venstre-folk så klar med morgenbrød og kaffe plus en særlig fødselsdagskage.

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), stod for gaveoverrækkelsen. Det blev blandt andet til fotobogen "Vestbyens Stemmer" af fotografen Jonas Normann.

Annonce

Chefen har fødselsdag

- Det er altid rart at få lidt at vide om det område, hvor man er født - og så er du jo på lur efter "stemmer" lige i øjeblikket, som borgmesteren konstaterede.

De lokale medlemmer af Venstres Ungdom (VU) var også med. De sang "Chefen har fødselsdag" og havde skruet en særlig fødselsdagssang sammen med omkvædet "Sæt kryds ved V".

- Fantastisk sang - med et godt budskab, lød kommentaren fra Lars Løkke.

"Jeg har stadig et ar i panden, fra da jeg faldt i sandkassen, og jeg kan også huske, at jeg blev kørt ned på vej til bageren," kunne Lars Løkke Rasmussen fortælle ved besøget. Arkivfoto: Yilmaz Polat

I dag er Lars Løkke Rasmussen som bekendt hverken statsminister, partiformand eller Venstre-mand.

For selv om Venstre gik stærkt frem ved valget 5. juni 2019, endte Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som ny regeringschef.

Og allerede i august samme år - få måneder efter festsangen i Skolegade - blev Lars Løkke væltet som V-formand. Dette stormomsuste opgør fandt tankevækkende nok også sted på Vejle-egnen, nemlig på Hotel Comwell Kellers Park i Brejning. 1. januar 2021 meldte Løkke sig helt ud af sit gamle parti.

Men står V ikke længere for Venstre, så står V i al fald for Vejle - det har Løkke åbenbart ikke glemt.

Annonce

Farve til systemet

Den tidligere statsminister annoncerede sit nye partis navn, Moderaterne, grundlovsdag sidste år. Grundlovsdag i år vil Moderaterne så holde stiftende landsmøde i Vejle og præsentere værdiprogram og kandidaterne til det næste folketingsvalg.

Lørdag aften fremlagde Lars Løkke et af sine politiske forslag i Politiken. Forslaget går ud på at lade folk, der har været på kontanthjælp i årevis, få lavere ydelse, men slippe for systemet.

Forslaget er målrettet de omkring 7000 mennesker, som har været uafbrudt på kontanthjælp i mindst 10 år.

Forslaget er et blandt flere, som Lars Løkke Rasmussen har præsenteret i forskellige medier de seneste dage, skriver Ritzau.

Til Weekendavisen har Lars Løkke Rasmussen givet sine overordnede tanker om Moderaternes skattereform.

Den er bygget op om fem hovedelementer. Jobfradraget skal blandt andet "mangedobles" til gavn for dem, som har den laveste indkomst.

Desuden skal skatten på aktier, iværksætteri og investeringer sænkes, mens grænsen for at betale topskattens 15 procent skal sættes markant op, samtidig med at der genindføres en mellemskat på 10 procent.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce