Annonce
Hedensted

V vil have konkret handling på sagsbehandlingstid

86 virksomheder har svaret på spørgsmål om erhvervsklimaet i Hedensted Kommune. Arkivfoto
Det er ikke godt nok, at borgmester lover forbedringer i erhvervsklimaet. Der skal konkrete tiltag på bordet, mener Venstre. De er på vej, siger borgmester.
Annonce

Hedensted: Det er ikke nok at love en kortere sagsbehandlingstid, der skal konkrete tiltag på bordet.

Sådan lyder meldingen fra Venstre, efter det forleden kom frem, at Hedensted Kommune er faldet fra en tredjeplads til em femteplads i den årlige erhvervsklimamåling fra Dansk Industri. Tilbage i 2017 opnåede Hedensted Kommune en andenplads.

- Nu er vi faldet to år i træk. Vi har to gang påpeget, at vi skal have en hurtigere kommunal sagsbehandling, og hver gang har borgmesteren erklæret sig enig i ambitionen, men der sker ikke noget, siger Ole Vind, gruppeformand for Venstre i Hedensted byråd.

Han opfordrer derfor til konkret handling.

- Enten skal vi udlicitere nogle af de sagsbehandlingsopgaver, vi kan, til private aktører, eller også skal vi ansætte flere folk, siger Ole Vind og tilføjer, at emnet to gange har været oppe på byrådsmødet.

DIs Erhvervsklima

Hvert år spørger Dansk Industri en lang række af deres medlemmer om forholdene i kommunerne.

Virksomhederne skal svare på, hvordan de oplever arbejdskraft, infrastruktur, uddannelse, kommunal sagsbehandling, skatter og andre faktorer i deres kommune. Desuden indgår en række statistiske faktorer, så som kommunens evne til at få ledige i arbejde.

Hedensted Kommune har ligget i top tre de seneste tre år, men fik i år en femte plads, den dårligste placering i otte år.

Annonce

Plan på vej

I følge undersøgelsen er Hedensted Kommune faldet fra en tredjeplads til en 11. plads, når det gælder kommunal sagsbehandling. Faldet skyldes blandt andet en dårligere vurdering af behandling af miljøsager og byggesager.

Men det bliver der gjort noget ved, understreger borgmester Kasper Glyngø (S).

- Jeg har bedt om en liste over konkret tiltag, der skal gøre noget ved de punkter, hvor vi falder, inklusiv sagsbehandingstiden, fortæller Kasper Glyngø.

Han kan derfor ikke komme med en konkret liste over tiltag nu, men siger, at listen vil blive fremlagt på et politisk møde i oktober.

- Vi burger løbende undersøgelsen som et værktøj, som skal bruges til at opfylde vores mål om at være i top tre, siger borgmesteren.

Venstre mener også, at det er problematik, at kun 80 pct. af virksomhederne vil anbefale andre at etablere sig i kommunen. Ca. 15 pct. svarer ved ikke, mens fem procent svarer bestemt ikke.

- Vi skal have fat i virksomhederne og snakke med dem om, hvorfor de ikke vil anbefale kommunen, siger Ole Vind.

Det er Kasper Glyngø meget enig i og understreger, at Hedensted Erhverv, som er kommunens erhvervsafdeling netop har den dialog med virksomhederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Corona rammer kulturlivet hårdt: Festivalfond præsenterer regnskab med millionunderskud

Annonce