Annonce
Vejle

Vabler, venskab og velgørenhed: Tårerne løb da den vanvittige vandring var ovre

Ude foran butikken La Barbe på Flegborg kunne Mads Askjær (til venstre) og Nicolai Lyhne endelig sætte sig ned efter 100 kilometers vandring, hvor natten især havde været modbydelig. Foto: Michael Svenningsen
To ud af seks kammerater gennemførte 100 kilometers gåtur, som sluttede i tårer og kram på fliserne udenfor La Barbe. Indsamling har rundet 60.000 kroner.

Vejle: Det blev vablernes, venskabets og velgørenhedens sejrsmarch, da seks vejlensiske kammerater torsdag havde sat sig for at gå 100 kilometer på 24 timer.

Fire af dem måtte godt nok give op undervejs på den vanvittige vandring på grund af problemer med knæ, fødder og vabler.

Men alle jublede og faldt hinanden om halsen, da de to mest hårdføre vandrere nåede i mål på Flegborg fredag formiddag.

Annonce

Strabadserne og smerterne fra den lange gåtur ad "Kyst til Kyst Stien" fra Varde til Vejle lyste ud af de trætte og tårefyldte øjne på Mads Askjær og Nicolai Lyhne, da de blev mødt med flag, klapsalver og anerkendende kommentarer fra familie og venner på flisegangen foran musikteatret.

Natten var modbydelig

De to hårdføre vandrere nåede oven i købet i mål godt et kvarter inden den tid, de på forhånd havde sat som grænse for deres fælles udfordring.

"Hvor er I seje!" "Hvor er det vanvittig, det I har præsteret," lød det anerkendende fra de fire, der måtte give op undervejs, og som haltende i sandaler og bløde crocs sko fulgte deres to kammerater over mod tøjbutikken La Barbe.

Her stod indehaver Jesper Berthu klar med forfriskninger og det allervigtigste: Nogle stole at sætte sig på.

Det blev de to vandreres første pause siden midnat, og da de havde sundet sig en smule, kunne de berette om en nat, der havde været både lang og hård.

Familie og venner - og her en af de øvrige deltagere Daniel Bonde - tog imod en bevæget af afkræftet Mads Askjær foran Vejle Musikteater. Foto: Michael Svenningsen

- Natten var modbydelig. Det var ikke bare at gå, for det var ikke ret meget at ruten, der gik på veje. Det gik over marker og vi skulle forcere stiger for at komme over hegn, men vi holdt sammen hele natten, for vi var enige om, at vi skulle gennemføre sammen, fortalte Nicolai Lyhne, som lige skulle have et par ekstra velkomstknus af sine børn.

Annonce

Har aldrig prøvet noget værre

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende i mit liv. Det har været så hårdt, så nu ved jeg, hvordan det er at føde, og jeg kommer aldrig til at gøre det her igen, tilføjede en afkræftet Mads Askjær.

Nicolai Lyhne sammenlignede turens hårdhed med et 80 kilometer langt bjergløb, han havde gennemført i Schweiz for nogle år siden. Det var et løb, han havde trænet op til, men det var ikke tilfældet med den aktuelle udfordring, hvilket endte med at koste for de, der ikke gennemførte.

De kunne ikke have klaret det uden hinandens selskabet gennem natten og morgenen. Men efter knap 24 timers gåtur nåede Mads Askjær og Nicolai Lyhne i mål på Flegborg efter 100 kilometers strabadser. Foto: Michael Svenningsen

- Vi har ikke trænet op til det her, for det var vigtigt for os, at vi alle var på lige fod. Vi skulle bare hygge os og se, om vi kunne komme igennem, og så handlede det selvfølgelig om at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Det har været helt vildt med donationer, og det er vi taknemmelige for. Det er det vigtigste, sagde den hårdføre vandrer.

Annonce

Indsamler op mod 70.000 kr.

Indsamlingen og de mange auktioner over donerede gavekort og andre gaver har fredag rundet 60.000 kroner og fortsætter en dag eller to mere, så forventningen er at nå 70.000 kroner. Det er cirka dobbelt så meget som håbet i første omgang.


Vi er stadig friske i hovedet. Det er fodsituationen, der presser én.

Nicolai Lyhne


At pengene skal gå til Kræftens Bekæmpelse skyldes ikke mindst, at en af deltagerne, Kasper Roed, har en kone, som har kæmpet mod brystkræft i mere end et år.

Nathalie Roed var mødt op for at tage imod de sidste vandrere, og hun var også imponeret over indsamlingens størrelse.

Initiativtager Lasse Bo Kappel Nielsen takkede i en kort tale de fremmødte for støtten og de mange sponsorer, der har givet donationer til indsamlingen, som forventes at runde de 70.000 kroner. "Vi er totalt målløse over den opbakning, vi har fået, og vi gør det hele igen næste år," garanterede han. Foto: Michael Svenningsen

- Det er megafedt og et flot resultat, men jeg har ikke tænkt, at det er for mig. Jeg lavede selv en indsamling i efteråret, hvor jeg samlede 20.000 kroner ind, og vi var også ude at samle ind til Kræftens Bekæmpelse forleden. Men det giver ikke så meget, fortalte Nathalie Roed, som i dag er erklæret kræftfri, men stadig er i forebyggende behandling.

Annonce

En knækket mand kom hjem

Kasper Roed var på forhånd stillet en 5000 kroner stor donation i udsigt, hvis han gennemførte de 100 kilometer.

- Så det var en knækket mand, jeg fik hjem i går, fortalte Nathalie Roed med et smil.

Børnene var glade for at gense deres far, Nicolai Lyhne, mens Mads Askjær ikke kunne vente med at komme ud af vandrestøvlerne. Foto: Michael Svenningsen

Kasper Roed måtte som den første give slip efter 48 kilometers gang, da hans højre knæ, som han tidligere har haft problemer med, var færdigt.

Syv kilometer senere måtte Lasse Bo Kappel Nielsen også ringe hjem for at blive hentet med to knæ, der var smadrede.

Daniel Bonde "døde" ved 59 kilometer, da han ikke kunne holde de andres tempo på fem-seks kilometer i timen, mens David Waltoft måtte opgive knap otte kilometer længere fremme omkring klokken 2.30.

David Waltoft (til venstre), Daniel Bonde , Lasse Bo Kappel Nielsen, og Kasper Roed måtte opgive at gennemføre den fælles udfordring og kunne fredag formiddag afsløre den stribe af vabler, de havde fået ved at begive sig af sted uden forberedelse og i vandrestøvler, der ikke var gået tilstrækkeligt til. Men humøret var højt, mens de ventede på de to kammerater, som nåede i mål kort før tidsgrænsen på 24 timer. Foto: Michael Svenningsen

- Det var som at gå på bare fødder på asfalt. Vi har været presset til det yderste, men det har været en pissefed tur, konstaterede David Waltoft.

Annonce

Tager revanche næste år

De fire kammerater betragtede det dog langt fra som et nederlag, at de måtte opgive at gennemføre den fælles udfordring.

- Forberedelse og et andet terræn havde været rart. Det kom bag på os, at vi skulle gå på helt smalle og skæve stier og ofte i et meget kuperet terræn. Men det var en meget impulsiv beslutning, og vi tager revanche næste år med en ny gåtur. Det skal dog være i et andet terræn og med mere forberedelse, erkendte Lasse Bo Kappel Nielsen.

Han havde fået sit livs første vabel og som de øvrige kunne han fremvise flere optapede vabler på begge ømme fødder dagen derpå.

Tårene trillede og trætheden var tæt på at overmande Mads Askjær, da han nåede målet kort efter Vejle Musikteater på Flegborg.  Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce