Annonce
Vejle

Vaccinationscentret i Vejle er åbnet: Nu mangler vi bare flere folk og flere vacciner

Peter Ivan Andersen står i spidsen for testcentret på Tysklandsvej og vaccinationscentret tæt ved på Dofovej 2B. Foto: Mette Mørk
Målet er at vaccinere op imod 2000 om dagen i Vejles nye vaccinationscenter. For at det kan lade sig gøre, mangler centret - ifølge overlæge og driftsleder Peter Ivan Andersen - mere personale og ikke mindst flere vacciner.

Vejle: Sygehus Lillebælt overtog nøglerne til kontorlokalerne tirsdag. Bare to døgn efter, torsdag morgen, slog sygehuset dørene op til Vejles nye vaccinationscenter på Dofovej 2B.

Det er gået stærkt. Meget stærkt. Det indrømmer Peter Ivan Andersen, der både leder det nye center og det nærliggende testcenter på Tysklandsvej.

- Du kan også godt se, at håndværkerne stadig er i gang i huset, siger han til avisens udsendte få timer efter åbningen.

Det dufter nymalet overalt, og gulvet er nærmest ubetrådt. Det allerførste stik i vaccinationscentret blev givet torsdag morgen klokken 8.30, og derefter er det gået slag i slag i de indtil videre seks båse. På sigt kommer der 18 båse, og i hver sidder en medarbejder klar med nålen.

Annonce

Ukendte leverancer

Vejle Amts Folkeblad var forbi ved middagstid, da den første dansker, den 75-årige kræftpatient Andy Puggaard Thomsen fra Gørding, fik den amerikanske Moderna-vaccine.


Hvis vi skal vaccinere fra morgen til eftermiddag, skal vi i hvert fald bruge 18 medarbejdere om dagen, og de skal jo også have fri engang imellem, så det passer nok meget godt med 60-70 medarbejdere.

Peter Ivan Andersen, overlæge og driftsleder


På det tidspunkt var mange allerede vaccineret mod coronavirus, og inden lukningen af centret rundede det antal 450.

- 200 får i dag vaccinen fra Pfizer/BioNTech - og 250 fra Moderna, fortæller Peter Ivan Andersen, der normalt arbejder som overlæge på ortopædkirurgisk afdeling på Kolding Sygehus.

Vaccinemodtagere blandede sig på den handicapvenlige rampe med håndværkere, der fortsat har travlt med at gøre Dofovej 2B klar til et større rykind. Foto: Mette Mørk

Som leder af vaccinationscentret forventer han i de kommende dage at kunne vaccinere 500 om dagen og 700 på søndag. Derefter aner han ikke, hvornår næste levering af vacciner kommer.

- Det er lidt udfordrende at lægge vagtskemaer, når man ikke ved, hvor meget der er at lave, indrømmer han.

Annonce

Søger medarbejdere

Peter Ivan Andersen håber, at vaccinationscentret når op på at vaccinere 1600-1800 mennesker om dagen, når det hen på foråret kommer til at gå stærkest. Måske endda 2000. Til det skal han bruge i omegnen af 60-70 medarbejdere. Indtil videre er de otte, hvoraf nogle er udlånt fra medicinsk afdeling på Vejle Sygehus.

- Hvis vi skal vaccinere fra morgen til eftermiddag, skal vi i hvert fald bruge 18 medarbejdere om dagen, og de skal jo også have fri engang imellem, så det passer nok meget godt med 60-70 medarbejdere, siger han.

Sygehus Lillebælt søger lige nu efter personale på blandt andet Region Syddanmarks egen hjemmeside. Af opslaget fremgår det, at man søger efter folk med en sundhedsfaglig uddannelse, eksempelvis pensionerede læger eller sygeplejersker, eller studerende fra de sundhedsfaglige uddannelser. Ifølge Peter Ivan Andersen kan andre faggrupper også komme på tale.

- Vi er åbne over for muligheden. Ansøgere vil blive interviewet og vurderet grundigt. Hvis de skal vaccinere, vil der altid være en læge til stede. Vi har også en paramediciner (ambulanceredder, red.) i huset, der akut kan træde til, hvis nogen får det dårligt, fortæller han.

Annonce

Stadig ledige tider

Torsdag og fredag er der fuldt booket i vaccinationscentret, men der skulle stadig være ledige tider i slutningen af ugen.

Man kan kun booke en tid, hvis man på forhånd har fået en indkaldelse i sin e-Boks eller som fysisk brev, hvis man er fritaget for digital post.

I første ombæring var det plejehjemsbeboerne samt personale på plejecentrene i Vejle Kommune, der blev vaccineret. Nu er det de over 65-årige, der får pleje og praktisk hjælp i hjemmet, særligt sårbare, eksempelvis kræftpatienter, og frontpersonale på Vejle Sygehus.

Lige nu er seks vaccinations-båse klar. Planen er, at der på sigt kommer 18. Foto: Mette Mørk
Camilla Villsen (til højre) gav Andy vaccinen og Anette Kring gjorde sprøjten klar. Det var også en stor dag for de to sygeplejersker, som efterfølgende måtte tage en selfie som minde. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce