Annonce
Debat

VAF bidrager til problemet i Sandvad

Kim Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Jeg har brug for en nyhedskilde, der kan forholde sig nøgternt i svære sager. Sager, hvor vi ikke ved, om der er tale om en fjer, fem høns eller noget midt imellem. Den nyhedskilde er svær at finde i Vejle for tiden.

Nyheden om, at asylcentret i Sandvad skal være hjem for særligt plejekrævende personer, skaber opstandelse. Ekstra Bladet kan nemlig berette, at der blandt de nye beboere er dømte forbrydere. Dokumentation er der ikke meget af, men avisen mener at vide, at der er tre morddømte, og at mange er udvisningsdømte.

Det er alvorlige sager, og naturligvis vil naboerne til asylcentret gerne vide mere.

Annonce

Sagen er bare den, at en dansk myndighed eller institution selvfølgelig ikke kan begynde at dele konkrete, personfølsomme oplysninger med offentligheden.

Her kunne man som medie i stedet undersøge noget generelt om trusselsniveauet fra sådan en institution. Eller undersøge, hvad det vil sige, at beboerne er plejekrævende. Man kunne måske endda sætte sig i en bil og besøge det sted, beboerne kommer fra. Ja, jeg ved godt, det lyder helt vildt i en tid, hvor den væsentligste researchmetode tilsyneladende er at læse Ekstra Bladet.

I hvert fald reagerer Vejle Amts Folkeblad på frustrationer over ikke at kunne få tilfredsstillende informationer fra myndighederne ved konsekvent at kalde de nye beboere "kriminelle" eller "de kriminelle flygtninge".

Et blik på kommentarsporene under artikler om emnet, hvor alle de nye beboere omtales som mordere og sædelighedsforbrydere, bør mane til eftertanke.

Redaktionschef Kristian Pahus sætter endda trumf på ved i en leder at skrive "15 asylansøgere, hvoraf de fleste er dømt for drab eller andre alvorlige forbrydelser".

Enten ligger redaktionschefen inde med nye oplysninger om de kommende beboere, eller også udviser han her en eklatant mangel på forståelse for, hvilke lovovertrædelser der kan medføre udvisning af Danmark. Jeg forventer, at han enten fremlægger dokumentation for det første eller sætter sig ind i det sidste.

Redaktionschefen kommer også med denne svulstige beskyldning på lederplads:

"Det er ene og alene Røde Kors og Udlændingestyrelsen, der ved at fastholde løgne og fortielser om de nye beboere - over for både lokalsamfundet og Vejle Kommune - har drevet konflikten så langt ud."

Tillad mig at påpege Vejle Amts Folkeblads tendentiøse dækning af sagen som en medvirkende faktor.

Vi står i en alvorlig, urovækkende og forvirrende situation: Særligt plejekrævende beboere, der sandsynligvis i nogle tilfælde er straffet for alvorlige forbrydelser, flytter til vores lokalsamfund. Her har vi brug for en troværdig, kritisk og engageret nyhedskilde.

Kim Jensen

Vi står i en alvorlig, urovækkende og forvirrende situation: Særligt plejekrævende beboere, der sandsynligvis i nogle tilfælde er straffet for alvorlige forbrydelser, flytter til vores lokalsamfund. Her har vi brug for en troværdig, kritisk og engageret nyhedskilde.

Den nyhedskilde er desværre ikke min lokalavis for tiden.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce