Annonce
Ikast-Brande

Valgdrama i landsby kan få betydning for skole

Den tidligere Venstre-stemmesluger Carl Jensen (midt i billedet) genopstillede ikke, og det gav store forskydninger i valgresultatet i Blåhøj. Foto: Mikael Lund
Blåhøj har ikke længere nogen repræsentanter i byrådet, og det kan måske få en betydning for byens skole.

Blåhøj: Venstre bevarede borgmesterposten i Ikast-Brande Kommune, og partiet får også et par formandsposter i de stående udvalg, men selv om indflydelsen er intakt, slap Venstre ikke uden skrammer. Partiet gik to mandater tilbage, og på nogle valgsteder vankede der hug.

Mest markant var Venstres tilbagegang i Blåhøj, hvor partiet mistede 50,4 procent af stemmerne i forhold til sidste gang.

Ved kommunalvalget i 2017 opnåede Venstre 61,9 procent af stemmerne i Blåhøj - denne gang må partiet nøjes med beskedne 11,7 procent.

Annonce

Tilbagegangen må dog betegnes som forventet: Venstres mangeårige stemmesluger på Blåhøj-egnen, Carl Jensen, genopstillede nemlig ikke i år.

Bundlinje-resultatet for Blåhøj er, at byen ikke fik nogen kandidater valgt ind i det nye byråd.

Ganske vist fik Blåhøj-borgeren Henrik Boelsgaard fra Fælleslisten en hel del af de stemmer, som ellers ville være gået til Carl Jensen. I Blåhøj gik Fælleslisten nemlig fra 6,4 procent til hele 43,4 procent af stemmerne. Men der var ikke gevinst. Henrik Boelsgaard, der fik 127 personlige stemmer, blev ikke valgt ind.

Fælleslisten måtte sammenlagt nøjes med to pladser i byrådet, og de gik til Lotte Stoltenborg fra Brande med hele 644 personlige stemmer og Rune Lyager, ligeledes brande, der fik 186 personlige stemmer.

Næststørst i Blåhøj blev Det konservative Folkeparti, som gik frem fra 2,3 procent af stemmerne i 2017 til nu 25,9 procent.

Dansk Folkeparti gik tilbage fra 19,1 procent til 6,0 procent af stemmerne, men partiet er stadig marginalt større end Socialdemokratiet, som går tilbage til 5,5 procent af stemmerne i Blåhøj. Ved valget i 2017 opnåede socialdemokraterne 7,5 procent af stemmerne i Blåhøj.

Valgdeltagelsen i Blåhøj blev på 71,8 procent.

Betydning for skolen?

At Blåhøj nu ikke længere har en repræsentant i byrådet kan måske få en betydning for Blåhøj Skole. Der har flere gange i den forløbne periode været snak om, at skolen er lukningstruet på grund af et lavt elevtal, og frem til 7. december er der i øvrigt en høring om skolestrukturen den sydvestlige del af kommunen.

Byrådet har tidligere meldt ud, at der ved indgangen til skoleåret 2022-23 igen skal tages stilling til Blåhøj Skoles fremtid.

Baggrunden var en to år gammel byrådsbeslutning om, at hvis elevtallet kommer under 75, skal indledes drøftelser omkring skolens fremtid.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Ikast-Brande

Grøn revolution: "Vilde" rundkørsler, frodige mikro-skove og byttecentraler spirer frem

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Annonce