Annonce
Billund

Amerikaner i Hejnsvig: - Med Trump som præsident kommer USA i et dårligt lys

Rachel Palmer har ikke været i tvivl om, at Demokraterne skulle have hendes stemme igen, og det er til trods for, at hun synes, partiet har mange mere oplagte politikere til at gå efter præsidentposten end Joe Biden. Snart flytter familien i øvrigt igen, men denne gang er det knap så langt, da det kun er til Vandel lidt på den anden side af kommunegrænsen til Vejle. Privatfoto
Rachel Palmer har sendt sin stemme elektronisk fra Hejnsvig til USA og håber, den er med til, at Demokraterne får præsidentposten tilbage fra Donald Trump.
Annonce

Hejnsvig: Hun havde på fornemmelsen for fire år siden, at præsidentvalget ikke ville gå, som hun håbede. Det klareste signal op til valget kom, da et af hendes tre børn fortalte, at der var flere stemmer på Donald Trump end Hillary Clinton ved en intern 'afstemning' i skoleklassen. For selvom det ikke betød noget i sig selv, så gav det alligevel stof til eftertanke hos moderen.

- Jeg fandt ud af, at der var andre klasser med samme resultat, og ud fra det kunne jeg vide, at deres forældre nok også ville stemme på Trump, siger Rachel Palmer, som i dag bor i Hejnsvig.

Dengang boede familien stadig i Florida, og hun fik ret i, at staten i det sydøstlige hjørne af landet gik Trumps vej og blev desuden en af hans vigtigste sejre, da den med sine over 20 millioner indbyggere tæller mere i det samlede valgregnskab end de fleste andre stater.

Uanset valgresultatet i 2016 var familien dog ved at gøre klar til at flytte om på den anden side af jorden, da Rachel Palmer havde fået resten af familien med på sit store ønske om at vende tilbage til Danmark, hvor hun som helt ung i 1987 var udvekslingsstudent. På forhånd havde hun fundet et job i Billund, og derfor blev det her i kommunen, at de slog sig ned.

Annonce

I dårligt lys

Herfra har hun på god afstand kunnet følge med i Trumps foreløbig fire år på posten, og det har ikke omvendt hende fra at stemme på Demokraterne ligesom sidst.

- Jeg synes, det har været forfærdeligt at se på, og USA er med ham som præsident kommet i et dårligt lys rundt i verden, siger den amerikanske kvinde, som blandt andet på grund af sit udvekslingsophold taler forbavsende godt dansk uden at slå over i engelsk undervejs i interviewet.


Jeg synes, det har været forfærdeligt at se på, og USA er med ham som præsident kommet i et dårligt lys rundt i verden.

Rachel Palmer, amerikaner bosiddende i Hejnsvig


Faktisk er hendes mand som udgangspunkt republikaner af politisk observans, men han har skiftet side, fordi han ikke bryder sig om Trump, og de har derfor begge brevstemt på Joe Biden som deres foretrukne præsident af de to reelle muligheder.

- Selvom vi ikke normalt stemmer det samme, så synes jeg, at min mand har fornuftige holdninger, og jeg er selv en midtersøgende demokrat. Der er skøre folk hos Republikanerne, men det er der også hos Demokraterne, siger Rachel Palmer.

Om kort tid har hun lov til at søge om dansk statsborgerskab, og det er noget, hun ønsker sig, for intet tyder på, at de vender hjem.

- Vi vil gerne blive, men da vi både har hus og familie i USA, har vi stadig en direkte tilknytning dertil, og jeg vil fortsætte med at stemme til præsidentvalg, da det betyder noget for Danmark og resten af verden, hvis landet 'imploderer', siger hun og tilføjer, at den bedste sikkerhed mod sådan et scenarie er at stemme på Demokraterne.

Rachel Palmer er her fotograferet til en JV-artikel fra 2017 sammen med sin mand Donny Palmer og deres i dag noget højere børn Annabelle, Amelia og Pierce. Arkivfoto: Orla Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce