Annonce
Børkop

Valgkampens første vælgermøde: Det startede med et spørgsmål om pension og sluttede et helt andet sted

25 mødte frem, da dette valgs første vælgermøde fandts sted i Smidstrup Forsamlingshus. Den var planlagt for flere uger siden, så da statsministeren tidligere på dagen skød valget i gang, passede det perfekt for mødet i Smidstrup. Foto: Jørgen Flindt
Valgkampens første vælgermøde i Vejle Kommune blev holdt i Smidstrup Forsamlingshus, hvor 25 trodsede partilederrunderne på tv for i stedet at møde to lokale politikere i øjenhøjde. Spørgelysten var stor.

Smidstrup: Det hele starter for alvor, da det store ur på bagvæggen bag de to lokale folketingskandidater viser 19.17. Da har Christoffer Melson (V) og Birgitte Vind (S) kort fortalt om dem selv, og de havde budt ind med deres mærkesager.

Så kan der stilles spørgsmål. Flemming Knudsen fra Smidstrup er den første, der griber ordet, og han spørger ind til pensionsalder og tilbagetrækning.

Valgkampen skydes i gang med et hedt emne, de to politikere ikke er enige om. Og som interesserer de fremmødte.

- Vi frygter, at Socialdemokraterne vil lave et A- og B-hold, hvor nogen kan gå pension før end andre. Det ønsker vi ikke, siger Christoffer Melson.

Og da Birgitte Vind får ordet, understreger hun, at Socialdemokratiet bestemt ikke har planer om at lave et A- og B-hold.

Tværtimod ønsker socialdemokraterne at give folk mulighed for at gå på pension, før de er nedslidte. Modsat Venstre.

Jo, valgkampen er i gang herinde mellem de grå vægge, hvor der er højt til loftet og bred enighed om mange ting. Og uenighed om andre.

To nye ansigter

  • Både Christoffer Melson fra Venstre og Birgitte Vind fra Socialdemokratiet stiller op til Folketinget for første gang.
  • Birgitte Vind har overtaget det kandidatur, som Karen Klint ikke længere ønsker. Hun går efter 21 år i Folketinget på pension, når det nye ting samles.
  • Christoffer Melson skal prøve at opnå noget, som ingen venstremand fra en Vejle-kreds har prøvet i otte år, nemlig at komme i Folketinget (dog undtaget nuværende borgmester Jens Ejner Christensen, der var i Folketinget som suppleant for Ulla Tørnæs i et års tid).

Se kandidaterne

I kaffepausen kommer termokanderne på bordet, og der kan købes kage. Det er Venstre i Børkop, som arrangerer mødet. Det er besluttet for mange uger siden, så at statsministeren har valgt at trykke på valgknappen få timer før, er helt tilfældigt.

Valg eller ej, så har kaffen, og især debatten, trukket 25 til, deriblandt Herdis Kobbelgaard og Anne Lise Søderum.

- Det kan da godt være, der lige nu er partilederrunde på tv, men vi har besluttet for længe siden, at vi ville her hen. Det er jo nye kandidater, som vi ikke rigtigt kender, og vi skal da danne vores eget indtryk. Vi er da nysgerrige på, hvad de står for. Det er vigtigere end noget valgdebat på tv, siger de.

De to kvinder er godt tilfredse med det, de oplever.

- De virker meget sympatiske og kompetente begge to, så de efterlader da et godt indtryk, siger Herdis Kobbelgaard og Anne Lise Søderum.

Annonce

Danne regering sammen?

Efter kaffepausen fortætter debatten. Togbroen over Vejle Fjord, eller rettere planerne om sådan en, lægges der ud med, og så fortsætter de forskellige emner bare derudad. Kollektiv trafik. Miljø. Uddannelse. Landbrug. Sundhed. Og så videre.

Og da det store ur på væggen bag kandidaterne viser 21.10, er det ved at være slut.

Flemming Knudsen får helt tilfældigvis også det sidste spørgsmål.

- I er meget sympatiske begge to, og jeg lytter mig til, at I er enige om mange ting, så hvorfor kan Venstre og socialdemokraterne ikke bare gå i regering sammen efter valget? spørger han.

Det er ikke så simpelt endda, er de to lokale kandidater enige om. Det kræver samarbejde mellem to partier, der begge helt naturligt anser sig som værende det bærende parti. Det bliver en meget svær balancegang at danne regering sammen.

- Nej, at danne regering sammen, tror jeg ikke på kan lade sig gøre, men jeg håber da, at vi kan sidde i mødelokalet sammen og lave en masse ting sammen, siger Birgitte Vind.

Denne valgkamps første vælgermøde er slut, og politikerne pakker deres valgmateriale sammen. Smidstrup Forsamlingshus tømmes stille og roligt.

- Det var et fint møde, og vi kom for at få dannet os et indtryk af de to kandidater. De er godt nok så ens, at det til tider er svært at skelne dem, men alt i alt så valgte vi at møde op for at lære dem at kende. Det synes vi, at vi gør bedre nu. Bare det at få ansigter på er godt, når man skal stå i stemmeboksen, lyder det fra to unge deltagere ved mødet, nemlig Nicolaj Witt og Peter Gundtoft fra Vejle og Smidstrup.

Det er 5. juni, at Birgitte Vind og Christoffer Melson skal til den store eksamen, der kaldes folketingsvalg.

Birgitte Vind fra Socialdemokratiet og Christoffer Aagaard Melson fra Venstre er begge nye kandidater. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Paul tager bandet med til møllen: Spiller et utal af jazzens rytmiske stilarter

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce