Annonce
Vejle

Vand fosser ud på Jennumvej

Regnvandsdækslet er afspærret. Vandet fosser herfra ud på Jennumvej. Foto: Mette Mørk
I 14 dage har folk fra Vejle Kommune kæmpet med at føre vand kontrolleret væk fra marker, men onsdag begyndte vand at fosse ud fra et regnvandsdæksel.

Jennum: Vandet fosser ud fra et regnvandsdæksel på Jennumvej onsdag.

Det oplyser ingeniør og højvandsvagt ved Vejle Kommune Paul Landsfeldt.

- Da landmændene skal til at dyrke markerne, har de renset deres dræn for snavs og mudder efter efterårets regn. Det har betydet, at masser af vand på markerne løber ned og presser sig vej gennem systemet. Det er så løbet over kørebanen på Jennumvej, siger han.

Bilister kan sagtens passere, selvom der er meget vand på vejen. Dækslet er skærmet af. I 14 dage har kommunen ellers forsøgt at lede vandet kontrolleret væk, men så meget vand pressede sig på, at man blev nødt til at fjerne dækslet på Jennumvej, ellers var det hoppet af.

- Der kommer mere vand, end hvad vi havde regnet med. Vi forsøger fortsat med at lede vandet væk og holder øje med vejen, om den tager skade på grund af vandet, siger Paul Landsfeldt.

Annonce
Det sprøjter, men det er ikke farligt. Man kan godt passere Jennumvej. Foto: Mette Mørk

Oversvømmelser

Længere nede ad Jennumvej har overløbet betydet, at enkelte husejere har fået oversvømmet have og kælder.

- Det er stejlt, og vandet løber stærkt på vejen, og derfra finder det vej ned. Det har skabt problemer for nogle husejere, og dem er vi i kontakt med, siger Paul Landsfeldt, der minder om, at kampen mod vandet er en fælles opgave.

Både efteråret og vinteren var sjaskvåd og voldte mange problemer flere steder i Vejle Kommune. Efteråret 2019 blev officielt det vådeste efterår nogensinde målt i Danmark. Februar 2020 slog også rekord med over 109,5 mm nedbør.

Vandet fosser ned ad vejen, og det skaber problemer for flere, der bor langs Jennumvej. Foto: Mette Mørk
Vand på vejen i Jennum. Foto: Mette Mørk
Vand på vejen i Jennum. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce