Annonce
Erhverv

Efteråret 2019 er det vådeste nogensinde: Store forskelle i Fredericia

Shell Raffinaderiet har sin egen regnmåler, som er sammenlignelig med DMIs målestationer. De viser store forskelle på nedbør hos henholdsvis raffinaderiet og Fredericia Spildevand. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I 2019 er der allerede kommet over 800 millimeter regn i Danmark, men der er store lokale forskelle - også i Fredericia.

Fredericia: Kajaksejlads i gaderne og oversvømmede veje og haver. 31. juli blev Fredericias gader oversvømmet af vand, som blandt andet førte til kloakdæksler, der sprang op, og udlevering af sandsække.

I efterårsmånederne har sluserne fra oven også jævnligt stået åbne, så grundvandet nu står højt. Rekorden blev sat i 1967, hvor der i løbet af de tre efterårsmåneder kom 327 millimeter regn.

Seneste melding fra DMI er, at natten til fredag faldt der så meget regn, at rekorden fra 1967 blev slået. Dermed er efteråret 2019 det vådeste nogensinde.

Annonce

Store lokale forskelle

I Fredericia har man også mærket den store mængde af vand - omend med store lokale forskelle.

Shell Raffinaderiet fik for omkring halvandet år siden en regnmåler, som er sammenlignelig med DMIs målestationer. Her var der mandag faldet 912 millimeter vand i 2019.

Til sammenligning var der faldet 820 millimeter i DMIs målingsstation ved Fredericia Spildevand på Røde Banke - altså næsten 100 millimeter mindre.

Shell holder øje med regnmængderne, fordi det er vigtigt for raffinaderiet, at overfladevandet forsvinder. Derfor er der hele tiden fokus på, om kloakkerne kan konsumere regnmængderne.

I nabokommunerne Kolding og Vejle har de ad flere omgange også døjet med regn i store mængder. Senest 11. oktober i Vejle, hvor der blev målt den fjerdehøjeste vandstand i Grejs Å, siden man begyndte målingerne i 2013.

I mandags blev der målt 927 millimeter i Vejle, 840 millimeter i Kolding og 752 millimeter i Middelfart. Landsgennemsnittet er 812 millimeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce