Annonce
Give

Vandaler på skolen: Politi, SSP og Natteravne aktivt ind i sagen

Problemerne med voldsomme nattefester og vandalisme på Firkløverskolens Søndermarksafdeling forsøges nu stoppet med fælles indsats fra politi, SSP og natteravnene. Skolen, eleverne og deres forældre forsøges også inddraget. Foto: Jim Hoff
Nattefesterne på Firkløverskolens Søndermarksafdeling har taget så uheldig en drejning med vandalisme og hærværk, at skolen nu har inddraget politiet, SSP og Natteravnene, som sammen med lokale unge nu styrker indsatsen mod vandalerne
Annonce

Give: Som avisen kunne berette om i går, er antallet af nattefester med grove træk af vandalisme og hærværk på udeområderne ved Firkløverskolens Søndermarksafdeling taget til hen over de sidste uger.

Festaberne har gang på gang efterladt ‘gerningsstederne’ med smadrede flasker og spredt glasskår ud over både flisegange og græsarealer. Der er blevet kravlet på taget med ødelagte teglsten til følge, tagrender er blevet ødelagt, træværk er blevet smadret, og i flere tilfælde er områderne blevet efterladt med massevis af brugt snus spyttet ud over både bænke og borde med rund hånd.

Samtidig har flere naboer til Søndermarkskolen fået ødelagt deres nattesøvn på grund af høj musik og råberi, og alle de her ting har været kraftigt oppe at vende på den lokale Facebook-gruppe 7323 Give, hvor det ikke har skortet på håndfaste og kontante løsningsmuligheder.

Annonce

Underbemandede Natteravne

Frustrationsniveauet er med andre ord højt i lokalområdet, og det er det i den grad også på skolen, hvor afdelingsleder Elin Aggebo mandag brugte meget tid på at udrede trådene sammen med skolens ældste elever.

- Vores nuværende og tidligere elever bruger stedet, men de er opmærksomme på at rydde op efter sig, fortæller de mig. Det er faktisk også sådan, at natteravnene og SSP går ture forbi skolen, men dog ikke i denne weekend, for der er lignende tilfælde i byen, fortæller Elin Aggebo.


Eleverne her på skolen fortæller, at det er unge udenbys fra, der af og til kommer og holder fest på skolen. Det drejer sig om unge fra Thyregod og endnu ældre fra Brande. De er fra 18 år og opefter. Og som en elev berettede, er de her unge mere aggressive

Elin Aggebo, afdelingsleder


Natteravnene i Give er opmærksomme på problemerne på Søndermarkskolen, og de gør også hvad de kan for at være synlige.

- Natteravne skal ikke holde øje med de unge, og hvad de går og laver. Vi skal sørge for, de har det godt og passer på hinanden. Selvfølgelig, hvis vi ser noget på vores vandring, så tager vi en god snak med de unge. Når det er sagt, så mangler vi medlemmer. Jo flere vi er, jo flere vandringer kan vi foretage, siger Birgitte Larsen fra Natteravnene i Give i et opslag på Facebook 7323 Give.

Annonce

Ældre unge udefra er hovedproblemet

- De unge, og deres forældre, fortæller både på skolen og til SSP, at de mangler et sted, hvor de kan holde til om aftenen. Ikke mindst her i coronatiden, fortæller Elin Aggebo og fortsætter:

- Men eleverne her på skolen fortæller også, at det er unge udenbys fra i cirka samme aldersgruppe som vores egne unge, der af og til kommer og holder fest på skolen. Og de har ikke den samme tilgang til at passe på tingene. Det drejer sig ifølge de unge, vi har talt med her på skolen, om unge fra Thyregod og endnu ældre fra Brande. De er fra 18 år og opefter. Og som en elev berettede, er de her unge mere aggressive. Derfor er det også svært for vores elever at sige fra og passe på. Og netop dette var scenariet lørdag aften i sidste uge.

Elin Aggebo kan ydermere oplyse, at SSP vil fortsætte besøgene og politiet vil også blive involveret.

- Lige nu handler det om, at få bredt de her budskaber ud til både lokale unge og deres forældre, men også at få sendt signaler ud til de noget ældre unge udenbys fra. De skal også være med til at passe på de unge helt ned til 8. klasses unge nykonfirmerede, der samles, hvor også ældre ukendte færdes i nattelivet uden opsyn, siger Elin Aggebo.

Alt i mens raser debatten lystigt videre på den lokale Facebookgruppe, hvor der både er konstruktive løsningsforslag og så de mere håndfaste af slagsen. Uanset hvilken pædagogisk retning man læner sig op af, så er alle dog enige om, at der skal gøres noget ved problemerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce