x
Annonce
Egtved

Vandel-børn har tjek på trafikken og vinder konkurrence

Eleverne fra 0. klasse på skolen i Vandel fik torsdag besøg af landbetjenten, der blandt andet fortalte om politiets arbejde og viste sin politibil frem. PR-foto: Vejle Kommune
0. klasse fra Firehøjeskolens afdeling i Vandel blev torsdag overrasket med fornemt besøg af landbetjenten med favnen fuld af kage. Klassen har vundet trafikkonkurrencen ”Børn på vej”, som ved skoleårets begyndelse blev skudt i gang i hele kommunen.

Vandel: Det er vigtigt, at børn ved, hvordan de skal passe på sig selv og hinanden i trafikken. Og det ved børnene i 1. klasse på Firehøjeskolens Vandel-afdeling allerede meget om. Så meget, at de torsdag blev belønnet med blandt andet kage og gavekort.

I Vejle Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert til og fra skole og lære at passe godt på sig selv og hinanden på turen. Ét af flere tiltag, der skal hjælpe med at opnå dette, er kampagnen ”Børn på vej”, hvor alle 0. klasser ved skoleårets begyndelse fik udleveret ”Min Trafikbog” med opgaver om at færdes sikkert i trafikken.

Og på skolen Vandel gik eleverne flittigt til opgaverne i bogen. Blandt de af kommunens klasser, der har indsendt besvarelser, er skolens 0. klasse udtrukket som vindere af konkurrencen.

Annonce

Tip til trafikøvelser

På Vejle Kommunes hjemmeside kan forældre finde konkrete øvelser ”Træn i trafikken”, som er nemme at udskrive og tage med på turen: www.vejle.dk/trænitrafikken

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden tilbyder forældre et gratis nyhedsbrev, hvor de tre-fire gange om året gratis kan få gode råd og øvelser. Nyhedsbrevet tilmelder man sig på: www.sikkertrafik.dk/forældre.

Trafikkage og gavekort

Belønningen fik eleverne torsdag, da landbetjenten og en projektleder fra kommunen bankede på hos den lille klasse for at ønske dem tillykke. Sammen med kammeraterne fra indskolingen kunne de sætte tænderne i en trafikkage og få svar på en masse spørgsmål om trafik og politiets arbejde.

- Det er dejligt at se og høre, at de små ved så meget om, hvordan de skal passe på sig selv og hinanden i trafikken. Det er god læring for dem at færdes i trafikken og sætte ord på. Jo tidligere de kommer i gang, jo bedre trafikanter bliver de. Vi støtter op om initiativer, der giver børn gode trafikvaner og selvstændighed. Børnene vil nemlig gerne, og de kan godt – så vi voksne skal bare give dem lov, siger Camilla Mølgaard, projektleder, Vejle Kommune, i en pressemeddelelse.

De små vindere modtog desuden et gavekort på 1000 kroner til Vejle City.

Forældre skal på banen

Kampagnen ”Børn på vej” er blot ét af flere tiltag, som kommunen har i gang for at gøre børn og forældre bedre til at færdes i trafikken. En anden er ”Træn i trafikken”, hvor forældrene får øvelser til at gå og cykle sammen med børnene. Det er nemlig helt afgørende, at de voksne kommer ud og træner med deres børn.

- Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik, som sammen med TrygFonden og kommunerne står bag ”Børn på vej”, i pressemeddelelsen. /vfo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce