Annonce
Egtved

Vandels fremtid skal bygges i Lego

Legofarver i alverdens former og farver vil der være masser af på Firehøjeskolen søndag, hvor Vandel Udviklingsråd inviterer alle byens borgere til at være med til at bygge ønsker til Vandels fremtid. Arkivfoto: Morten Pedersen
Vandel Udviklingsråd inviterer til en anderledes idéudviklings-dag søndag 19. januar. Her skal deltagerne ved hjælp af legoklodser forsøge at bygge nogle af de idéer og drømme, der er for byens fremtidige udvikling.
Annonce

Vandel: Hvordan skaber man endnu mere liv i Vandel? Hvor trænger byen til et løft, og hvilke nye tiltag er der brug for?

Det er noget af det, Vandel-borgere i fællesskab skal forsøge at blive klogere på søndag 19. januar, hvor Vandel Udviklingsråd inviterer til et familiebyggeevent på Firehøjeskolen i Vandel klokken 9.30-12. Her skal man nemlig forsøge at bygge nogle af de tanker, idéer og drømme, der er for byen, i legoklodser.

Lego udbyder et koncept "Build the change", som udviklingsrådet har valgt at gøre brug af.

- Der skulle ske noget med folks kreativitet og måde at tænke idéer på, når de sidder med klodserne i hånden og bygger. Det har "Build the change"-folkene stor erfaring med, så det er vi spændt på at opleve, fortæller Hanne Damgaard Hansen, der er sekretær i Vandel Udviklingsråd og tovholder på søndagens arrangement.

Build the Change

De første Lego Build the Change-events så dagens lys i 2007. I dag afholdes de overalt i verden.
Deltagerne får lov til at udfolde deres kreativitet og fantasi, mens de forholder sig aktivt til en problemstilling - i Vandel handler det altså om ønsker for byens videre udvikling.
Erfaringerne viser, at man tænker lidt anderledes og ofte mere kreativt, når man bruger sin kreativitet til eksempelvis at bygge med legoklodser.

Annonce

Håber på mange deltagere

Tilbage i april 2019 blev der holdt et cafémøde, hvor der kom rigtig mange idéer og tanker frem. Især hvad angår byforskønnende ønsker og nye tiltag i byen. Men måske er der også nye idéer, der bliver luftet søndag.

- Planen er, at vi på søndag skal forsøge at konkretisere nogle af de mange idéer, der allerede er kommet frem, så vi kommer et skridt længere, forklarer hun.

Udviklingsrådet håber på et godt fremmøde søndag - gerne over 70 deltagere. Og mange af dem må rigtig gerne være børnefamilier, der har lyst til at være med til at bygge et udkast til Vandels udvikling.

- Skoleleder på Firehøjeskolen Bjarne Kyneb har også holdt et oplæg for skolens elever, som siden i frikvarterer har været i fuld gang med at tegne nogle af de idéer og ønsker, de har for Vandel. De tegninger vil hænge på skolen søndag. Måske er der også her imellem nogle spændende idéer, som kunne være interessante at se nærmere på, siger Hanne Damgaard Hansen.

Samtidig vil der blive ophængt store kort, så man kan markere, hvis man har et forslag til, hvor et nyt tiltag kunne placeres.

Annonce

Indledes med oplæg

Vandel Udviklingsråd glæder sig til søndagens arrangement, som indledes med blandt andet et oplæg af udviklingsrådets formand Martin Fogh Skovlyst og Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune, inden det er tid til at kaste sig over byggeriet.

Er man ikke den store bygge-haj med legoklodser, skal man ikke være bekymret.

- Der bliver en kort introduktion til, hvordan man kan forsøge at bygge nogle af sine idéer, og så forsøger man sig frem efter bedste evne. Samtidig får man et lille kort, hvor man skal forsøge at beskrive eller uddybe sin idé, siger Hanne Damgaard Hansen.

Desuden vil der på dagen også være hjælpere fra Lego, der går rundt mellem deltagerne og kan give nogle forslag og lidt sparring.

Håbet er, at byggeeventen søndag vil munde ud i nogle mere konkrete og spændende idéer, som udviklingsrådet kan arbejde videre med. I sidste ende skal det gerne udmønte sig i, at der i samarbejde med Vejle Kommune bliver udarbejdet en slags visionsplan, som kan bruges som et fælles redskab til Vandels udvikling fremadrettet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce