x
Annonce
112

Efter voldsom vandstigning: Politiet har evakueret boligblokke og haveforening i Horsens

Horsens: Flere beboere i området ved Bygholm Åvænget og kolonihaveforeningen Enghaven i Horsens bliver mandag eftermiddag bedt om at forlade deres bolig.

Det bekræfter Jørn Lindhardt, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

- Det er rigtigt, at vi netop nu er gået i gang med at evakuere området, siger Jørn Lindhardt kl. 13.30.

Han fortæller, at politiet er bekymrede for, at diget under Schüttesvej ikke kan holde til presset fra alt det vand, der presser sig sammen i Bygholm Sø.

Der er derfor risiko for, at dæmningen vil bryde sammen - og området vil blive oversvømmet.

De seneste dages store mængder vand fra oven betyder, at kommunen mandag ved middagstid har besluttet at lukke Schüttesvej for trafik på strækningen mellem Lovbyvej og Bygholm Parkvej.

Kommunens folk har i formiddag arbejdet på stedet med at få sat skilte op og få omdirigeret trafikken, og lidt efter klokken 12 blev vejen lukket af.

Annonce
Beboere på Bygholm Åvænget blev mandag eftermiddag evakueret fra deres boliger, da myndighederne er bange for, at et dige ved Schüttesvej skal bryde sammen. Foto: Thomas Sørensen

Har pumpet vand ud

Sydøstjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at beredskabet i løbet af mandagen har aflastet diget ved at pumpe vand ud af Bygholm Sø.

- Det har lettet presset, men for en sikkerheds skyld vælger myndighederne midlertidigt at rømme et nærtliggende boligområde. Hvis diget ikke holder, så vil boligområdet nemlig højst sandsynligt blive oversvømmet, skriver politiet.

Det er den seneste tids regnvejr, der har ført til en forhøjet vandstand, da overfladevand fra de omkringliggende områder er strømmet ned i søen. Det kan ikke på nuværende tidspunkt afgøres, hvor længe der går inden området igen er helt sikkert at færdes i. Den nærliggende Bygholm Park er også lukket for publikum.

Sendes til Forum

De beboere, der nu bliver evakueret fra deres bolig, er blevet tilbudt at opholde sig i Forum Horsens.

Politiet understreger, at folk, der ikke er selvhjulpne, vil blive hjulpet ud af deres bolig, og man beder borgere, der efter endt arbejde i løbet af dagen ville vende hjem, om at holde sig ude af området.

Jørn Juul, direktør i Forum Horsens, oplyser, at der ved 14.30-tiden er ankommet seks-syv beboere fra området til Forum Horsens. Kl. 15.15 oplyser han, at der er ankommet 10-15 beboere.

- De sidder i loungen, og vi sørger indtil videre for forplejning med kaffe og vand. Beredskabsstyrelsen sørger for mad klokken 18, og derudover afventer vi en tilbagemelding om, hvad der videre skal ske, siger han.

Det står endnu ikke klart, hvornår borgerne vil kunne vende hjem, men kl. 16.26 oplyser Horsens Kommune på Facebook, at det går den rigtige vej med vandstanden:

- I flere timer har vi pumpet vand ud af Bygholm Sø, og vi pumper mere ud, end der kommer ind. Vandstanden har været stabil i 2,5 timer nu, og den er endda faldet en smule, oplyser miljøingeniør Tony Bygballe.

Beboere på Bygholm Åvænget blev mandag eftermiddag evakueret fra deres boliger, da myndighederne er bange for, at et dige ved Schüttesvej skal bryde sammen. Også på den anden side af ejendommene står vandet højt. Foto: Thomas Sørensen
Beboere på Bygholm Åvænget blev mandag eftermiddag evakueret fra deres boliger, da myndighederne er bange for, at et dige ved Schüttesvej skal bryde sammen. Også på den anden side af ejendommene står vandet højt. Foto: Thomas Sørensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce