Annonce
Børkop

Vandmøllen blev fejret med blomster - men der skal mere end blomster til

Johan Hage fra Historiske Huse (til højre) overrakte blomster og bobler til Jørgen Jensen og Elmann Larsen fra Børkop Vandmølles Venner. Forrest ses lidt af den buket, som Morten Kristensen (SF) overrakte foreningen på vegne af Vejle Kommune. Foto: Jørgen Flindt
Danmarks smukkeste vandmølle ligger i Børkop, og det blev fejret. Men møllen er visse steder i forfald. Det skal der kigges nærmere på, lød det fra kommunens repræsentant, da han overrakte blomster til Vandmøllens Venner.
Annonce

Børkop: Selv på den mest grå af alle grå novemberdage, kan det ikke skjules. Der er vanvittig smukt ved Børkop Vandmølle, og lige præcis derfor var repræsentanter fra foreningen Historiske Huse og Vejle Kommune mødt op med blomster til Børkop Vandmølles Venner.

For på den måde at sige tillykke med sejren. Det var Historiske Huse, der stod bag titlen "Danmarks smukkeste vandmølle".

- Der skal lyde et stort tillykke til alle dem omkring vandmøllen, men også til alle i hele kommunen. Det er godt for hele Vejle Kommune, at Børkop Vandmølle er blevet kåret som landets smukkeste, og det skal da markedsføres vidt og bredt, at her er smukke stisystemer, flot natur og en smuk gammel vandmølle, sagde Morten Kristensen (SF), da han på vegne af byrådet overrakte Børkop Vandmølles Venner en buket blomster.

Glæde var der også hos Børkop Vandmølles Venner, der knokler for at holde møllen kørende og i stand. Prisen som landets smukkeste vandmølle modtages med brede smil.

- Det er kæmpestort at få sådan en anerkendelse. Alle de positive tilkendegivelser og den store interesse viser, at mange holder af stedet, og det betyder jo meget for os, sagde Jørgen Jensen, der var med til at modtage blomsterne på Børkop Vandmølles Venners vegne.

Vandt en plakat og et træ

Børkop Vandmølle er blevet kåret til at være Danmarks smukkeste vandmølle.

Det er en nystiftet pris, som interesseorganisationen Historiske Huse står bag.

Børkop Vandmølle vil få en plakette med inskriptionen Danmarks smukkeste vandmølle samt et der, der skal plantes. Begge dele vil Børkop Vandmølles Venner modtage til mølledag næste år.

Annonce

Vil kigge på vedligehold

Nok er her skønt ved møllen, men det har knebet med den løbende vedligeholdelse af den gamle mølle.

Derfor træder forfaldet frem visse steder. Blandt andet kan det ses forskellige steder i trækonstruktionen, hvor tidens tand bogstaveligt har gnavet hul. Det er ikke sådan, at møllen er ved at falde ned om ørene på folk, men noget skal gøres, hvis vandmøllen skal forblive Danmarks smukkeste af sin slags.

- Det er helt klart noget, der bør ses på, for denne perle må ikke forfalde. Det er en bevaringsværdig bygning. Den har stor kulturværdi og ligger i et område som besøges af mange, sagde Morten Kristensen, og fortsatte:

- Jeg har fået flere henvendelser omkring vedligeholdelsen af bygningerne og også af området, blandt andet med en oprensning. Derfor vil jeg tage en drøftelse med borgmesteren og formanden for kulrur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), for at se, hvad der kan gøres både nu og på længere sigt. Og hvad der end skal ske, skal det ske i samarbejde med Møllens Venner og restauranten, sagde Morten Kristensen.

Det er Vejle Kommune som ejer bygningerne, og det er derfor også kommunen, som har vedligeholdelsespligten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce