Annonce
Børkop

Vandretur med historier kommer børn med kræft til gode

Naturvejleder Steen Hedrup og byrådspolitiker Peder Hummelmose arrangerer sammen en gå-tur til fordel for Børnecancerfonden. Privatfoto
Naturvejleder Steen Hedrup og byrådsmedlem Peder Hummelmose (V) byder på en vandretur fyldt med historier. Overskuddet går til Børnecancerfonden.

Gårslev: Den anden søndag i maj er træerne lysegrønne og alt er sprunget ud.

Og man kan springe med ud i det grønne. I hvert fald gå derud i fællesskab og med gode historier undervejs.

Søndag 9. maj klokken 10 starter turen fra Peder Hummelmoses hjem, som er gården Bygballegård lidt uden for Gårslev. Han starter med at fortælle om gårdens historie og tager alle med ad "Hummelmose-stien", forbi vindmøllen på Lundbjerg, hvorfra man på en god dag, kan se alle tre store byer i Trekantområdet; Vejle, Fredericia og Kolding.

Annonce


Hele formålet er at samle ind til kræftramte børn, og samtidig kan man få noget motion.

Peder Hummelmose, gårdejer og byrådsmedlem


Og der er ikke bare tale om en tur, men en gåtur med et godt formål for øje.

- Hele formålet er at samle ind til kræftramte børn, og samtidig kan man få noget motion, endda her i coronatiden, så det jo bare en win-win, siger Peder Hummelmose.

Han deltager i Team Rynkeby, og han skal til sommer cykle til Paris med sit hold. Sidste år i november afholdt han og DGI-Huset i Vejle en vandretur mellem gården i Gårslev og DGI-Huset i Vejle.

Korte tur, mere historie

Og nu er det så tid til endnu en omgang. Dog ikke på 22 kilometer som sidst. Færre kilometer men flere historier undervejs.

- Efter besøget ved og nær min gård overtager Steen Hedrup gåturen og fortæller om livet i skoven, og man ser de ny udsprungne bøgetræer, og Steen Hedrup er en mand, er kan fortælle om stort og småt, som man møder på sin vej.

Turen fortsætter langs Vejle Fjord, hvor Steen Hedrup fortæller om projektet med Vejles Fjordhaver, som sammen med kommunens Sund Vejlefjord er et fjord-genopretningsprojekt.

- Som naturvejleder giver naturen først mening, når der er nogen, som vil opleve den. Derfor glæder jeg mig til, sammen med Peder, at skabe en positiv dag med mening, og så ovenikøbet til et godt formål, udtaler Steen Hedrup.

Til slut står Dagli'Brugsen i Gårslev med forfriskninger i gårdspladsen, som velfortjent kan indtages efter cirka otte kilometer tur i ren natur. Der er ingen asfalt på ruten.

Der vil blive levet op til gældende corona-regler, og man må mødes i hold op til 50 personer. Skulle der være flere, der ønsker at deltage, laves flere hold, som strækkes ud over søndagen.

Sådan deltager du

Prisen for hele arrangementet er 200 kroner, som ubeskåret går til Børnecancerfonden - det er hele formålet med arrangementet.

Tilmelding til arrangementet foregår via hjemmesiden: https://team-rynkeby.safeticket.dk/naturtur

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce