Annonce
Børkop

Vandretur med historier kommer børn med kræft til gode

Naturvejleder Steen Hedrup og byrådspolitiker Peder Hummelmose arrangerer sammen en gå-tur til fordel for Børnecancerfonden. Privatfoto
Naturvejleder Steen Hedrup og byrådsmedlem Peder Hummelmose (V) byder på en vandretur fyldt med historier. Overskuddet går til Børnecancerfonden.

Gårslev: Den anden søndag i maj er træerne lysegrønne og alt er sprunget ud.

Og man kan springe med ud i det grønne. I hvert fald gå derud i fællesskab og med gode historier undervejs.

Søndag 9. maj klokken 10 starter turen fra Peder Hummelmoses hjem, som er gården Bygballegård lidt uden for Gårslev. Han starter med at fortælle om gårdens historie og tager alle med ad "Hummelmose-stien", forbi vindmøllen på Lundbjerg, hvorfra man på en god dag, kan se alle tre store byer i Trekantområdet; Vejle, Fredericia og Kolding.


Hele formålet er at samle ind til kræftramte børn, og samtidig kan man få noget motion.

Peder Hummelmose, gårdejer og byrådsmedlem


Og der er ikke bare tale om en tur, men en gåtur med et godt formål for øje.

- Hele formålet er at samle ind til kræftramte børn, og samtidig kan man få noget motion, endda her i coronatiden, så det jo bare en win-win, siger Peder Hummelmose.

Han deltager i Team Rynkeby, og han skal til sommer cykle til Paris med sit hold. Sidste år i november afholdt han og DGI-Huset i Vejle en vandretur mellem gården i Gårslev og DGI-Huset i Vejle.

Annonce

Korte tur, mere historie

Og nu er det så tid til endnu en omgang. Dog ikke på 22 kilometer som sidst. Færre kilometer men flere historier undervejs.

- Efter besøget ved og nær min gård overtager Steen Hedrup gåturen og fortæller om livet i skoven, og man ser de ny udsprungne bøgetræer, og Steen Hedrup er en mand, er kan fortælle om stort og småt, som man møder på sin vej.

Turen fortsætter langs Vejle Fjord, hvor Steen Hedrup fortæller om projektet med Vejles Fjordhaver, som sammen med kommunens Sund Vejlefjord er et fjord-genopretningsprojekt.

- Som naturvejleder giver naturen først mening, når der er nogen, som vil opleve den. Derfor glæder jeg mig til, sammen med Peder, at skabe en positiv dag med mening, og så ovenikøbet til et godt formål, udtaler Steen Hedrup.

Til slut står Dagli'Brugsen i Gårslev med forfriskninger i gårdspladsen, som velfortjent kan indtages efter cirka otte kilometer tur i ren natur. Der er ingen asfalt på ruten.

Der vil blive levet op til gældende corona-regler, og man må mødes i hold op til 50 personer. Skulle der være flere, der ønsker at deltage, laves flere hold, som strækkes ud over søndagen.

Sådan deltager du

Prisen for hele arrangementet er 200 kroner, som ubeskåret går til Børnecancerfonden - det er hele formålet med arrangementet.

Tilmelding til arrangementet foregår via hjemmesiden: https://team-rynkeby.safeticket.dk/naturtur

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce