Annonce
Jelling

Vandværk kan mærke byggeriet vokse

Annonce
Vi kan i 2010 konstatere, at byggeriet så småt er kommet i gang igen efter de sidste par års stilstand. Det sagde formanden for Jelling Vandværk, Alfred Frandsen, på generalforsamlingen. Indtægten fra tilslutninger blev mere end fordoblet fra 104.000 i 2009 til 230.000 kr. Vandværket kan notere sig for en succes i årets løb. Vandspildet er kommet under 10 procent, og dermed slipper man for en afgift på de utætte rør. I 2010 blev der hentet 210.302 kubikmeter vand op fra undergrunden, et fald på ca. 1,5 procent. Jelling havde sidste år indtægter på 1,6 mio. kr. Udgifter til løn og vedligehold var på ca. 650.000 kr. Næsten to ud af tre indtægtskroner går til kontrol, aflæsning, administration, skatter og afgifter. Det får Alfred Frandsen til at spå fremtidige fusioner på vandværksområdet.
Annonce

Landsbyværker forsvinder

- De små landsbyers vandværker vil forsvinde. De kan ikke klare de krav, der vil komme. Vi er allerede forbundet med vandværket i Ollerup. Der har også været samtaler med Mølvang og Hørup. Nu om dage betyder afstanden ikke noget, siger Alfred Frandsen. Jelling Vandværk har en egenkapital på ca. 5,3 mio. kr. Heraf er 900.000 kr. hensat til et nyt vandværk om 10-20 år.
Annonce

Kludder med aflæsning

Et andet stort projekt er selvaflæselige målere. Vandværksbestyrelsen mener ikke, det rette produkt er på markedet endnu. Men det bliver en stor lettelse for mange, når aflæsningerne kan køre automatisk i stedet for kaoset i år, hvor Energimidt og Tre-For ikke var enige om afleveringstidspunktet. Resultatet var, at en masse mennesker skulle til at kontakte Tre-For for at få ændret deres skønnede og derfor forkerte årsopgørelser. Vel at mærke selv om forbrugerne havde afleveret deres elektroniske aflæsning til Energimidt til den ønskede tid. Ved valget til bestyrelsen var der genvalg til Bo Grønvall og til Allan Christoffersen som suppleant samt til Nis Bruun som revisor og Christian Christiansen som revisorsuppleant.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce