x
Annonce
Trekantområdet

Vandværk til 100 mio. kr. på vej efter pesticidfund: Det er 'et stort projekt'

Sådan så det ud i 2018/2019, da Trefor Vand pumpede grundvand op i Brenderup. Resultaterne af prøveboringerne er så gode, at man går videre med planerne om at sende vand fra Brenderup til forbrugere i Middelfart. Føst skal et nyt vandværk på strækningen etableres. Arkivfoto: Trefor Vand.
Trefor Vand er på trapperne med et nyt vandværk, der skal forsyne Middelfart by, måske fra 2024-2025. Det skal erstatte Staurbyskov Vandværk, som for et par år siden blev taget ud af drift efter fund af pesticider.

Brenderup/Middelfart: Forsyningsselskabet Trefor Vand er på vej med det, der vist godt kan betegnes som et historisk anlægsprojekt i dækningsområdet.

Trefor gør nemlig klar til at opføre et helt nyt vandværk til i omegnen af 100 millioner kroner på strækningen mellem Brenderup og Middelfart.

Vandforsyningschef Lars Skjerning kalder det "et stort projekt", da forsyningsselskabet ikke har bygget et nyt vandværk i omkring 50 år.

Trefor har været på jagt efter rent drikkevand i Middelfart-området siden 2017, da man tog Staurbyskov Vandværk ud af drift efter fund af pesticider.

I efteråret 2018 foretog man to prøveboringer ved Brenderup, og det har vist sig at være i så god kvalitet, at man er parat til at sende det 10-15 kilometer til forbrugerne i Middelfart-området.

- Der er ikke truffet nogen beslutning om, hvor vandværket skal placeres. Men vi har fundet vand ude ved Brenderup med en ny kildeplads, og vi forventer, at vi skal have bygget et vandværk, som ligger tættere på Middelfart end Brenderup, siger Lars Skjerning.

- Der skulle være vand nok til at dække det årsforbrug, som der er i Middelfart p.t., understreger vandforsyningschefen.

Annonce

Dyrt at krydse Lillebælt

Trefor dækker hovedparten af Middelfart by, og forbrugerne tapper ifølge Trefor Vand i runde tal årligt en million kubikmeter rent drikkevand.

Siden 2017 har forbrugerne fået vand fra dels vandværket i Svenstrup samt jyske lokationer. Udover værket i Svenstrup råder Trefor Vand over det lukkede værk i Staurbyskov samt en højdebeholder ved samkørselspladsen ved motorvejsafkørslen i Middelfart.

- Vi har selvfølgelig en infrastruktur, der går ud fra det, så vi skal tage hensyn til at få det (nye vandværk, red) bygget et sted, så vi kan få det ind på det eksisterende infrastruktur på den mest fornuftige måde. Præcis, hvor vi kommer til at ligge, kan jeg ikke svare dig på, siger Lars Skjerning, der ser store fordele i et nyt vandværk på den fynske side.

- Alt andet lige er der jo nogle omkostninger i at transportere vand henover lange strækninger. Lillebælt er samtidig en barriere. Der er ikke ret langt, men det er meget dyrt at krydse bæltet, tilføjer han.

Trefor Vand understreger, at man i øjeblikket er i et indledende stadie, hvor man i første omgang søger efter en projektleder, der skal arbejde videre i forhold til planlægning og udbud.

Der er ikke sat dato på, hvornår vandværket vil stå færdigt, men Trefor Vands bedste bud er i 2024-2025.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce