Annonce
Børkop

Vandværker dropper fusionstanker

Vandværkerne i Børkop, Gårslev, Brejning og Mørkholt dropper tanken om at fusionere, men de fortsætter samarbejdet. Arkivfoto
Fire vandværker har arbejdet på at fusionere, men de tanker droppes. Der er for store uenigheder bestyrelserne imellem. Tre vandværker vil fortsætte med at arbejde hen mod fusion.
Annonce

Børkop: Det var meningen, at fire vandværker på Børkophalvøen skulle blive til én, men sådan kommer det alligevel ikke til at gå.

I stedet lægges der op til, at vandværket i Børkop forbliver sig selv, mens vandværkerne i Brejning, Gårslev og Mørkholt vil fortsætte med at arbejde for en fusion mellem de tre vandværker.

- Det var ikke muligt bestyrelserne imellem at komme overens på grund af meget forskellige holdninger til driftsomkostninger, vedligehold og investeringer, lyder det fra de fire bestyrelser i en pressemeddelelse.

Tankerne om en fusion opstod sidste år, hvor vandværkerne i Mørkholt og Gårslev begge måtte lukke boringer på grund af fund af pesticiderester i grundvandet. Det betød, at vandværkerne i stedet fik vand fra Børkop, som indtil videre aldrig har stødt på problemer fra fortidens sprøjtegifte.

Det betyder dog, at vandværkerne er blevet sårbare, så derfor ønskede bestyrelserne at samle sig, og generalforsamlingerne viste, at der var opbakning til det. Men uoverensstemmelserne om, hvordan det skal gøres, blev for store, og planerne er nu lagt på hylden igen.

- Bestyrelserne har forsøgt at finde et fælles niveau, men ser sig ikke i stand til at nå sammen, lyder det fra bestyrelserne.

Annonce

Samarbejdet fortsætter

Men et er at fusionplanerne droppes. Det gør det i forvejen ret stærke samarbejde dog ikke. Det forsætter uanset.

De fire vandværker har gennem mange år været serieforbundet med hinanden, så opstår der problemer med vandforsyningen et sted, kan det vandværk med det samme få vand fra de andre.

Det samarbejde ændres der ikke på. Det gør der heller ikke med samarbejdet omkring at finde en ny kildeplads, der skal være med til at sikre alle vandværker ren drikkevand i årene fremover.

- Vi skal have fundet et nyt kildefelt til råvandsforsyningen til de fire vandværker. Det gør vi med henblik på, at sikre rent drikkevand til vores forbrugere, lyder det fra vandværkerne.

Der arbejdes på at finde en kilde nær Børkop, da der her findes gode kildepladser, hvor man kan bore langt ned i undergrunden. Det er udfordringen længere ude på halvøen ved Mørkholt og Gårslev. Her kan man ikke bore så dybt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce