Annonce
Kultur

Vanvittig på den gode måde: Optimistrevyen slap den sorte humor løs

Uha, uha - nøgne mænd til swingerparty på ældrecentret. Dristigt nummmer med fra venstre Morten Riis, Brian Kirkegaard, Vagn Kristensen og Jens Christian Madsen. Foto: Peter Hald
Nørre Snedes Optimistrevy fik fuldt hus til forpremieren, og publikum fik et par overraskelser.
Annonce

Nr. Snede: En mørk og skummel januaraften var omkring 120 mennesker forsamlet i et gammelt diskotek i Nørre Snede. Det lyder som starten på en vældig trist historie, men det er det heldigvis ikke. De mange mennesker var dukket op til forpremieren på Optimistrevyen - en klassiker i byen med rødder et kvart århundrede tilbage i tiden. Oven i købet i det tidligere diskotek Bak Inn. Og der var helt udsolgt.

Optimistrevyen er ikke helt ligesom andre lokalrevyer. Jovist, der er sang og sketches, og lokale kendisser bliver drillet, og der er indforstået humor, der kræver lokalkendskab. Men noget er alligevel anderledes.

Man aner en indflydelse fra Monty Pythons Flying Circus. Engang imellem bryder vanviddet løs på en befriende måde i Optimistrevyen.

Hvor har man for eksempel sidst set fire granvoksne mænd udføre et absurd DM i ridning på kæpheste? Hvornår har man sidst set en flok særdeles veludrustede, men halvdøve gamlinge til et pinligt swingerparty på det lokale ældrecenter?

Eller oplevet et par virkelig politisk ukorrekte tykke piger give den gas og nyde deres egen tykhed?

Skuespillertruppen bestående af Stine Fruergaard, debutanten Charlotte List, John Madsen, Brian "Bikse" Kirkegaard, Jens Christian Madsen, Vagn Kristensen og Morten Riis optræder fuldstændigt uforfærdet, og der er både nye figurer og gamle kendinge.

En af de absolut mest populære gennemgående og velkendte figurer er Fru IP - John Madsens uforlignelige parodi på Nr. Snedes berømte møbelhandler. Denne gang havde Fru IP til opgave at binde numrene sammen, og det fungerede fortrinligt.

Et andet særligt kendetegn ved Optimistrevyen er, at nogle af figurerne helt bevidst "træder ud af rollen", så man oplever en slags totalteater, hvor den sorte humor blomstrer.

Veteraner i kulisserne

Optimistrevyens tekster er skrevet af Stine Fruergaard, Jytte Steffensen, Jane Fruergaard og Jan Findal. De to sidstnævnte er veteranerne, der har været med i over 25 år. Det er også de to, der har stået for instruktion.

Kostumemagere og syersker er Kirsten Jensen, Lis Jensen, Anna Larsen, Tina Madsen, Britta Riis og Gitte Solgaard. Rekvisitfremstillere er Jens Jensen og Jørgen Kristensen. Orkestret består af Jacob Bruun, Jørgen Johansen og Dorte Pedersen

Annonce

Chokerende kostumer

Bag kulisserne er det en tradition, at kostumefolkene bidrager med noget helt skørt. Denne gang havde de opfundet en hunde-heldragt. og som det mest opsigtsvækkende - nogle meget dristige nøgenmands-kostumer til sketchen om swingerklubben på Bavnehøj. De kostumer havde nærmest chok-effekt.

Som noget nyt er der i år hele fire forestillinger mod før tre. Ud over forpremieren går det løs igen onsdag aften, fredag aften og lørdag aften.

Voluminøse piger i skikkelse af Charlotte List og Stine Fruergaard (t.h.) Charlotte List er helt ny i Optimistrevyen, men optrådte med samme nerve og selvsikkerhed som de øvrige. Foto: Peter Hald
DM i kæpheste - et af de vildeste numre i revyen. Akrobatiske absurditeter. Foto: Peter Hald
Selvfølgelig var møbelhandler Fru IP (i skikkelse af John Madsen) med igen. Denne gang som gennemgående figur. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce