Annonce
Billund

Vanvittigt kollaps: Grindsted smed to sikre point ud af vinduet

Bjarke Nybo Jørgensen blev Grindsteds topscorer med seks mål, men ligesom holdkammeraterne oplevede han en 2. halvleg, hvor alt gik galt, og hvor en sikker sejr blev smidt væk. Arkivfoto: Alex Hermann.
Efter i begyndelsen af 2. halvleg at have været foran med otte mål, gik det helt galt for Grindsted GIF, der endte med at tabe med 25-24 mod Otterup HK. En modstander, det i sig selv ikke er pinligt at tabe til. Men måden.... av, av!

Grindsted: Få minutter inde i 2. halvleg af 1. divisionskampen mellem Grindsted GIF og Otterup HK var alt set med Grindsted-briller fryd og gammen. Grindsted havde med halvlegens to første scoringer bragt sig foran med 18-10 og så således ud til at fortsætte den sikre stil, som havde præget hele 1. halvleg, hvor Otterup-spillerne hele tiden haltede mindst et skridt bagefter.

Men herfra gik alting galt. Helt galt.

Grindsted-spillerne lignede nogle, der allerede efter 35 minutters spil tog hul på hjemturen, og det hele endte derfor med et bedrøveligt nederlag på 25-24.

Annonce

Grindsted-træner Flemming Pedersen var efter opgøret mere end almindeligt skuffet over at stå uden point, og han hæfter sig ved, at Grindsted tidligt i 2. halvleg måske kunne have slået et afgørende hul i situationer, hvor Thomas Theilgaard og Hjalmar Andersen i stedet leverede et par fæle afbrændere.


Det er ikke fordi, det er den store streg i regningen at tabe herovre, men måden vi gør det på, gør nas. Havde kampen været helt lige, og vi havde tabt med en enkelt til sidst, havde det været en anden fornemmelse.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF


- Vi 18-10 har vi to kæmpestore chancer for at komme foran med ni, men der går de ned og scorer på de efterfølgende angreb, og så er det kun minus fem mål. Så er der pludselig kontakt igen, konstaterer Grindsted-træneren.

Alt gik galt i 2. halvleg

Kampens sidste 25 minutter blev et studie i en kombination af dårlige afslutninger og fremragende målmandsspil fra Otterup-keeperen, der var sit holds bedste spiller.

- Det er sjældent, at scoringsprocenterne er så lave, som de er hos både Daniel (Jørgensen, red.) og Bjarke (Jørgensen, red.) i 2. halvleg, lyder det fra Flemming Pedersen.

De scorede for Grindsted

Bjarne Nybo Jørgensen - 6 mål.

Daniel Jørgensen - 4 mål.

Nikolaj Svalastog - 4 mål.

Christian Wetche - 2 mål.

Hjalmar Andersen - 2 mål.

Emil Larsen - 2 mål.

Rolf Ravn - 1 mål.

Thomas Theilgaard - 1 mål.

Frederik Nielsen - 1 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 1 mål.

Det var dog ikke kun i angrebet, at det i 2. halvleg gik galt for Grindsted. Før pausen leverede Grindsted forsvarsspil, som næppe ses bedre i 1. division, men også den disciplin faldt sammen efter pausen.

- Det, der i 2. halvleg bliver dårligt, er, at vi aldrig får styr på deres indspil til stregen. Det er den samme mand, der går i luften, og han skyder ikke en eneste gang. Der er vi for uskarpe, siger Flemming Pedersen.

Selvom de sidste 25 minutter var rigtigt slemme, bliver der dog ikke tale om, at de bare skal glemmes.

- Vi er nødt til at lære af det her. Det er dumt at tage herover og tabe de sidste 25 minutter med ni mål uden at lære af det. Til gengæld skal vi også lære noget af de første 35 minutter, for der er meget, vi skal holde fast i. Men i bund og grund er der mange ting, som er svære at gå hjem og øve, for hvordan øver man sig i at score, når man er alene med målmanden? Der er jo ingen, der ikke går sig umage, konstaterer træneren.

Annonce

Otterup burde ligge højere

Grindsted har placeret sig solidt midt i rækken og kommer således også i den kommende sæson til at spille i 1. division. Otterup HK, der er en klub med stolte traditioner og tidligere har været i landets bedste række, ligger overraskende og roder rundt i den nedre halvdel.

- Jeg forstår ikke, at Otterup ikke ligger højere. Når man kigger på deres materiale, er det underligt, at de ikke har lavet flere point. Det er ikke fordi, det er den store streg i regningen at tabe herovre, men måden vi gør det på, gør nas. Havde kampen været helt lige, og vi havde tabt med en enkelt til sidst, havde det været en anden fornemmelse, siger Flemming Pedersen.

Grindsted GIF skal i aktion igen på lørdag, hvor Elitesport Vendsyssel, der ligger i den tunge ende af tabellen, kommer på besøg i Lynghallen. Igen bliver det i en tom hal, der skal spilles, da de nationale restriktioner fortsat ikke tillader tilskuere til kampene.

Grindsted-målmand Christian Wetche snuppede tre straffekast i udekampen mod Otterup og scorede desuden selv to gange. I sidste ende var det dog ikke tilstrækkeligt til sejr. Arkivfoto: Alex Hermann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Livsstil

Store smil i DGI Huset: Det svedende folkefærd vendte tilbage straks fra morgenstunden

Annonce