Annonce
Sport

VAR: Brøndby-målscorer var 28 millimeter offside

Mikael Uhre (til venstre) scorede til 2-0 i Brøndbys 4-1-sejr over Lyngby. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det var ikke en klar og åbenlys fejl at godkende en Mikael Uhre-scoring mod Lyngby, selv om han var offside.
Annonce

Brøndby-angriberen Mikael Uhre var 28 millimeter offside, da han mandag aften scorede til 2-0 i Brøndbys 4-1-sejr over Lyngby i 3F Superligaen.

Det viser et VAR-foto offentliggjort på Superligaens hjemmeside tirsdag eftermiddag.

Selv om Uhre var offside, fik hans mål lov til at stå.

Fotoet er blevet offentliggjort, fordi der under kampens tv-transmission blev sat en unøjagtig streg, så det så ud som om, at Uhre tydeligt var offside.

Men offsiden var altså så snæver, at linjedommerens godkendelse af målet ikke kunne betragtes som en klar og åbenlys fejl.

- Vi kan konstatere, at der foregår en del debat om gårsdagens 2-0 scoring til Brøndby. Denne debat er blandt andet opstået, da tv desværre satte en forkert placeret streg/linje på deres livetransmission. Dette har fået flere til at tvivle på dommernes afgørelse, som efterfølgende blev bakket op af VAR.

- Derfor har vi valgt at offentliggøre billedet fra VAR med den korrekte streg. Og ja, det viser at Uhre er offside med 28 millimeter.

- Men det er besluttet, i fællesskab med klubberne, at der kun skal laves en intervention (omstødelse af dommerens kendelse), hvis det er en clear and obvious/klar og åbenlys fejl, da vi i Danmark ikke ønsker Premier League-tilstande, lyder det på Superligaens hjemmeside.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce