Annonce
Jelling

Var du også vild med fællessang? - Nu er koret klar igen med ny mand i spidsen

Nu skal der igen synes i Hvejselkoret, og Lars Skovgaard er ny korleder. Jette Stensgaard har længe sunget i koret, og hun glæder sig meget til at komme i gang igen. Foto: Anne Cecilie Emmery
Lars Skovgaard er ny korleder i Hvejselkoret, og han glæder sig til igen at fylde Præstegården med glade sangstemmer.

Hvejsel: Man kan godt begynde at varme stemmen op, hvis man bor i området omkring Jelling og Hvejsel. Efter halvandet års corona-nedlukning er Hvejselkoret endelig klar til at starte igen, og det er med en ny mand i front.

Lars Skovgaard har overtaget posten som korleder, og lige netop sang og musik er noget, som lægger ham meget nært.

- Jeg arbejder til dagligt som musiklærer på Skibet Skole og Øster Nykirke Skole, og så har jeg været leder af et gospelkor. Derudover er jeg organist i kirkerne i Hvejsel Sogn, så jeg kender jo koret ganske godt og har før spillet til korets koncerter i kirken, siger Lars Skovgaard.

Annonce

Sammen med sin familie bor han i Vesterlund, og han er glad for, at der igen er nogle aktiviteter at gå til i lokalområdet.

- Jeg glæder mig til at synge med en masse mennesker og virkelig dyrke fællesskabet og få en masse gode oplevelser sammen, siger Lars Skovgaard.

Mere rytmik

For Lars Skovgaard er det vigtigt med et bredt repertoire, og derfor skal der synges sange af forskellige karakter.

- Jeg har ikke lagt mig helt fast på, hvilke sange, vi skal synge endnu. Det venter jeg med, til jeg har mødt koret første gang. Men vi kommer vidt omkring og vil både synge gamle sange fra Højskolesangbogen og mere moderne melodier. Så vi ryster posen lidt, siger Lars Skovgaard.

Jeg glæder mig til at synge med en masse mennesker og virkelig dyrke fællesskabet og få en masse gode oplevelser sammen.

Lars Skovgaard

På ét punkt har han også tænkt sig at udfordre koret en smule.

- Jeg synes, at vi skal have noget rytmik ind i koret. Så jeg tænker, at der skal bevægelse på nogle af sangene. Så meget bevægelse, som der nu er plads til i sanglokalet, siger Lars Skovgaard.

Det er dog vigtigt for Lars Skovgaard at understrege, at man ikke behøver at være en øvet sanger for at være med i koret.

- Alle kan være med i vores kor. Uanset alder, køn og sangniveau er der plads til alle. Man behøver heller ikke kunne læse noder. Folk skal nok få lært det, de har brug for, siger han.

Annonce

Dejligt fællesskab

Jette Stensgaard har længe sunget i koret, og for hende er der et dejligt fællesskab i at mødes og synge sammen.

- Koret handler jo meget om sang, men det handler også om at hygge sig sammen og få nogle gode oplevelser. Vi har også et par fester i løbet af året, og det er altid meget hyggeligt, siger hun.

Men selvom der er fokus på hyggen, er det sangen og musik, der er i fokus.

- Jeg kan godt være en bestemt korleder, hvis der går for meget snak i den. Jeg er jo lærer i folkeskolen til dagligt, siger Lars Skovgaard med et smil.

Efter halvandet års ufrivillig pause er det derfor også med en vis portion spænding, at Lars Skovgaard og Jette Stensgaard ser frem til den første kor-aften.

- Der har jo været en del fællessang i fjernsynet under nedlukningen, og det har måske fået mange til at tænke, at det gad de også godt prøve. Og så er vores kor jo en oplagt mulighed, siger Jette Stensgaard, og Lars Skovgaard fortsætter:

- Der sker virkelig meget med ens humør, når man syger. Og det er også store smil, et godt humør og trygt miljø, som er omdrejningspunktet i koret.

Hvejselkoret er drevet af menighedsrådet og øver i Præstegården i Hvejsel. De mødes første gang 2. september klokken 19.30-22. Der øves torsdag i ulige uger, og alle kan være med, uanset hvor i landet de bor.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce