Annonce
Fredericia

Var for farlige: Grønne fitness-redskaber fjernes fra volden

En del af de grønne redskaber er gravet op og sendes til skrot. Foto: Mikael Holdgaard Nielsen
Nogle af redskaberne var ikke i overenstemmelse med sikkerhedsreglerne. Derfor fjernes de nu.

Fredericia: En del af de grønne legeredskaber på Fredericias voldanlæg sendes til skrot.

Voldmester Mikael Holdgaard Nielsen har reageret på en inspektion fra Dansk Legeplads Inspektion. Her slås det fast, at faldhøjden på nogle af de grønne redskaber ikke levede op til kravene.

- Og det siger sig selv, at vi ikke kan have redskaber stående, som ikke lever op til reglerne. Så de seks redskaber, der peges på, har vi gravet op, siger Mikael Holdgaard Nielsen.

Annonce

De grønne metaldele sendes til skrot, mens dele af gummiunderlaget kan genbruges andre steder.

Efter nedrivningen er der stadig 10 af de grønne redskaber tilbage.

Omdiskuterede forhindringer

Det er ni år siden, at de grønne redskaber blev monteret på volden. Nogle af dem blev fjernet for nogle år siden, men resten har bestået indtil nu.

Allerede fra dag ét har redskaberne udløst debat og diskussion. Nogle var glade for den ekstra oplevelse og fysiske udfoldelsesmuligheder på voldvandringen - andre oplevede redskaberne som grønne rædsler og en skændsel på volden. Især på Facebook har redskabernes kritikere været aktive.


Reglerne skal selvfølgelig overholdes.

Mikael Holdgaard Nielsen, voldmester


- Nogle synes, at redskaberne er fine, og mange synes, at de ikke hører til på volden. Det har jeg ikke selv nogen mening om, men reglerne skal selvfølgelig overholdes, siger voldmesteren.

Problemet er især, at faldhøjden er for stor i forhold til underlagets hårdhed. Men et blødere underlag - eksempelvis blødt sand - er ikke en mulighed på voldanlægget. Dertil kommer, at nogle af de fjernede redskaber stod tæt op ad træer, hvor et faldunderlag ikke er muligt på grund af træernes blottede rødder.

I tilsynsrapporten betegnes redskaberne i øvrigt ikke som legeplads, men som fitness-redskaber for unge mellem 12 og 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce