Annonce
Hedensted

Var glad pensionist på fjerde år - nu tager Hans en ekstra tørn for banken

69-årige Hans Klejstrup (tv) er blevet en del af det ni mand store hold, der på mandag slår dørene op til sparekassens nye filial i Tørring. Han ses her sammen med afdelingsdirektør Danny Herløv Aagaard. Foto: Michael Svenningsen
Tørring-borgeren Hans Klejstrup blev så glad, da han hørte, at Middelfart Sparekasse ville flytte sin Uldum-afdeling til Tørring, at han tilbød sin hjælp. Nu er den 69-årige fhv. filialdirektør i Sydbank ansat som konsulent.
Annonce

Tørring: Nogle kan huske, hvor de befandt sig, da de hørte om terrorangrebet 11. september 2001, eller da Danmark vandt EM guld i 1992.

69-årige Hans Klejstrup var på genbrugspladsen i Kalhave, da han 1. april 2019 første gang hørte om, at Middelfart Sparekasse ville flytte sin Uldum-filial til Tørring.

For den pensionerede bankmand og tidligere filialdirektør i konkurrerende pengeinstitutter var det en nyhed, der ikke kunne gå upåagtet hen.

- Dagen efter, da rygtet var blevet bekræftet, skrev jeg en mail til Danny (filialdirektør i Middelfart Sparekasse i Uldum red.) for at lykønske ham med beslutningen og tilbyde min hjælp, hvis de kunne bruge mig til noget. Der gik ikke mere end et kvarter, inden jeg fik svar, og vi blev ret hurtigt enige om, at Middelfart Sparekasse vist godt kunne koge lidt ekstra suppe på sådan en gammel cirkushest som mig, lyder det med et smil fra Hans Klejstrup.

I skattevæsenet var der aldrig tilfredse kunder, så jeg fandt hurtigt tilbage til banken.

Hans Klejstrup

Annonce

Opgaver spænder vidt

Og som sagt så gjort. I stedet for fuldtidspensionist har titlen siden 1. september været konsulent i Middelfart Sparekasse på deltid. Arbejdsopgaverne spænder vidt lige fra at hjælpe til med at pakke filialen ned i Uldum til at markedsføre Middelfart Sparekasse for de mange nye potentielle kunder i Horsens og omegn.

- Jeg havde egentlig ikke tanken om at skulle i arbejdstøjet som sådan igen, men jeg synes, det kunne være spændende at være med til at åbne noget i stedet for at lukke. Det er altså sjovere at være jordemoder end bedemand, og så synes jeg, det er helt galt, at Tørring ikke har haft en bank i fire år, lyder det fra Hans Klejstrup, der faktisk selv var med til at lukke og slukke, da Sydbank i 2015 lukkede sin afdeling i Tørring.

Han blev oprindeligt udlært 1. marts 1970 i Tørring-filialen af Horsens Bank og var efterfølgende med til at åbne en filial af Aktivbanken i Tørring. Efter en tur omkring skattevæsenet i Aarhus og Skanderborg i tre år blev Hans Klejstrup, der er født og opvokset i Aale, genansat i Aktivbanken.

Annonce

Vigtigt med lokal bank

Tilbage i Aktivbanken var Hans Klejstrup bl.a. omkring Horsens, Rask Mølle, Padborg, Hovedgård og Nørre Snede, de sidste fire som filialleder, inden han i 1999 kom tilbage til sin gamle arbejdsplads i Tørring, der i mellemtiden havde skiftet navn til Sydbank. I første omgang var Hans Klejstrup fililalleder, men fra 2003 og frem til lukningen af filialen i 2015 arbejdede han som kunderådgiver.

Det første år som pensionist beskæftigede Hans Klejstrup sig med slægtsforskning, det andet år havde han et pedelmedhjælperarbejde, og de seneste to år er meget af tiden gået med frivilligt arbejde for Tørring Hammer Lokalhistoriske Forening, hvor han bl.a. har stået i spidsen for at oprette en lokalhistorisk Facebook-gruppe for Tørring.

- Så nu kunne jeg jo godt foretage mig lidt nyt. Jeg vil gerne, at Tørring er en energisk by, og der ligger altså en stor synergi i at have to ejendomsmæglere, revisorer og pengeinstitut i byen. Sammen kan vi en masse, og selvom man selvfølgelig kan gøre mange ting over telefon og mail, er det ikke det samme. Det eneste, vi mangler, er en advokat, lyder det fra Hans Klejstrup.

Han er ovenikøbet allerede blevet ganske imponeret af sin nye arbejdsgiver.

- Jeg kan godt lide, hvor meget man gør ud af medarbejdernes trivsel. Der er ingen individuelle mål, men man arbejder som et hold. Og så er der heller ikke langt til toppen. I Sydbank tror jeg aldrig, jeg hilste på den administrerende direktør. Det gjorde jeg efter to dage her, fortæller Hans Klejstrup, inden han vender tilbage til flyttekasserne.

Middelfart Sparekasse åbner sin filial i Tørring på mandag 28. oktober og inviterer til åbent hus lørdag 2. november. Det er endnu ikke afklaret, hvad der skal ske med den nu tidligere sparekassebygning i Uldum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce