Annonce
Erhverv

Varde Garten er kommet godt fra start

Poul Erik Bech, der her ses ved Varde Gartens rejsegilde, er et halvt år efter åbningen godt tilfreds med modtagelsen. Arkivfoto: André Thorup
Ejendomsmægler Poul Erik Bechs store investering skal udvikle hans hjemby.

VARDE: Den ligger lige bag kræmmerpassagen ud mod Brogade.

Og består af kroen von Lügenhals, kunsthave med værker af kendte kunstnere som Olafur Eliasson og Bjørn Nørgaard, eventlokaler til 140 personer, hotel og overdækkede områder.

Varde Garten åbnede i april og er ejendomsmægler Poul Erik Bechs hidtil største økonomiske tiltag i sin hjemby, hvor han i forvejen ejer en række ejendomme. 50 millioner kroner har den landskendte forretningsmand, der er indehaver af Danmarks største butikskæde inden for ejendomshandel, brugt på Varde Garten, som hans søn Michael er direktør for.

Er der så tale om en investering eller en gave?

– Det er der ikke noget enkelt svar på. Vi har skabt et projekt, og så kan man jo sætte sig ned og analysere på, hvad meningen er med det. Det har været vores intention at yde vores bidrag til at udvikle Varde, at skabe noget, der kan generere mere liv i byen, siger Poul Erik Bech i telefonen fra København, hvor han er bosat, og hvor hans virksomhed EDC har hovedsæde.

– Min søn og jeg håber, at vi kan få en fin og fornuftig forretning ud af det. Der er jo offentlig adgang til kunsthaven, og så håber vi, at kroen, hotellet og boderne med tiden kan udvikle sig til gode forretninger, fortæller Poul Erik Bech og fortsætter:

- Jeg tror, at vi er oppe på omkring 10 fuldtidsansatte nu, vi er blevet godt modtaget, jeg har selv fået mange positive kommentarer på gaden i Varde, og der har været en del besøg i restauranten.

Annonce

Poul Erik Bech

  • Ejeren af landets største butikskæde inden for ejendomshandel er vokset op blandt stålværksarbejdere i sydbyen i Varde. Gift med Ketty. Parret har to børn, Michael og Jane.

  • Som 30-årig arbejdede den snart 71-årige Poul Erik Bech som prokurist i Handelsbanken. Han begyndte som selvstændig ejendomsmægler i 1978.

  • Datteren Jane ejer i dag 30 procent af Poul Erik Bechs firma. Sønnen Michael har arvet et selskab, der ejer en række af de ejendomme, som Poul Erik Bech har købt op.

  • Selv ejer Poul Erik Bech i dag 10 procent af sit firma, resten ejes af Poul Erik Bech Fonden, som skal støtte børn, flygtninge og handicappede samt kunst og bevaring af bygninger. Fonden skal dog særligt tilgodese hans fødeby Varde.

Ombygning på vej

- Men spørger du, om vi har tjent en masse penge på det, så er svaret nej. Man skal se på økonomien i det over en årrække. Vi er kommet godt fra start, folk i byen er begyndt at spise mere ude, vi har fået fat i det modne publikum og har købt naboejendommen, så vi efter en ombygning kan få direkte adgang til gågaden, forklarer Poul Erik Bech.

Selve navnet på Vardes nye vartegn har sin egen lille kuriøse forhistorie.

– Garten skulle med sin kunsthave signalere kunst med stort a, r og t, og det var egentlig kun en arbejdstitel, men så fandt vi ud af, at navnet også kunne forstås af tyskere – garten er jo have på tysk – og så beholdt vi navnet, fortæller Poul Erik Bech, der dermed også håber, at Varde Garten ikke blot vil være et kulturelt midtpunkt for lokalbefolkningen, men også vil kunne tiltrække de mange turister, der besøger kommunen.

Musik og afslappet stemning i Vardes nye vartegn. Foto: Varde Garten
Et lille halvt år efter åbningen fik Varde Garten også sin egen Oktoberfest. Foto: Varde Garten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

69-årig kører ind i bil fra campingplads

VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

VB

VB skuffede med uafgjort efter rædselsstart

Annonce