Annonce
Vejle

Vardevej i Vejle spærres af fra i næste uge

Mudder kom fossende ud på Niels Bentzens Allé i 2016. Vandet fandt vej langs slugten mellem Vardevej og Uhrhøj, hen over Vardevej, ned gennem haverne og ud på Niels Bentzens Allé. I skoven ved Venusvej i Uhrhøj har Vejle Spildevand allerede et eksisterende bassin, som bruges til at opmagasinere vandet, men ved skybrud dannes overløb, og vandet finder sin egen vej. Vejle Spildevand er derfor i gang med et større projekt, som yderligere skal sikre området mod oversvømmelser. Arkivfoto

Vejle Spildevand går i gang med sidste etape af det store klimaprojekt på Vardevej. Mellem mandag 11. februar og tirsdag 19. februar spærres Vardevej af fra husnummer 160.

Vejle: Bilister, cyklister og andre kan fra mandag ikke benytte Vardevej og må i stedet tage turen ad Vejledalen, Vestre Engvej og Boulevarden.

Det oplyser spildevandsselskabet Vejle Spildevand i en pressemeddelelse.

Selskabet påbegynder det sidste gravearbejde i forbindelse med et større klimaprojekt, der skal sikre beboerne i området mod oversvømmelser. Dele af Vardevej var også flere uger sidste år afspærret grundet det større kloakarbejde.

Beboerne på Niels Bentzens Allé og dele af Vardevej har flere gange oplevet, hvordan haver og veje er blevet omdannet til regulære mudderfloder under kraftige regnskyl.

Der var flere episoder i 2014 og senest i 2016.

- Der er ingen tvivl om, at det har været voldsomt for beboerne i området, og den situation skal vi have løst. Derfor er vi gået i gang med dette store klimaprojekt, der skal sikre området, fortæller projektleder og ingeniør Klaus K. Jensen.

Annonce

Klimaprojektet

Vejle Spildevand spærrer Vardevej ved nr. 160 fra mandag 11. februar til og med tirsdag 19. februar.

Der vil være skilte, som viser de alternative ruter.

Vejle Spildevands klimaprojekt omfatter: Nyt bassin, større kloakrør, nyt bygværk, højere kantsten, forbedret vejhældning og ny vejbelægning.

Dele af Vardevej spærres af fra næste uge. Illustration: Vejle Spildevand

Større kloakrør

I bunden af Vestbanevej anlægger Vejle Spildevand et nyt underjordisk bassin, som skal aflaste bassinet ved Venusvej. Bassinet sender vandet hurtigere af sted fra det eksisterende bassin i skoven. Det nye bassin er et såkaldt rørbassin, der består af seks store rør til opmagasinering af vandet.

Når bassinet er bygget færdigt, kan det rumme 650.000 liter vand, hvilket svarer til 3571 fyldte badekar. Vejle Spildevand etablerer også større kloakrør, som kan transportere de stigende regnmængder. De nye rør anlægges hele vejen ned gennem slugten, under Vardevej og Niels Bentzens Allé og hen til det nye bassin på Vestbanevej.

Som en af projektet anlægges også et bygværk i bunden af skoven, som opsamler og bremser regnvand.

Selvom Vejle Spildevand etablerer større kloakrør, vil der stadig være brug for at styre regnvand på vejene, og derfor lægges der højere kantsten, forbedret vejhældning og ny vejbelægning, oplyser selskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce