Annonce
Vejle

Varehuset og bossen har 25-års jubilæum: Pers Føtex er i Superligaen

Per Olesen og Føtex på havnen i Vejle kan i denne tid markere, at det er 25 år siden, det hele begyndte. Foto: Flemming Larsen
Per Olesen, varehuschef i Føtex, var med til at åbne varehuset på havnen i Vejle. Det er 25 år siden, og det skal markeres.

Vejle: - Jeg er privilegeret, det at have sin egen Føtex. Tænk at have så stor en butik, uden at man selv har skudt penge i den. Det er da fantastisk.

Så snart man træder ind ad døren i Føtex ved havnen i Vejle, og varehuschef Per Olesen kommer én i møde, kan man næsten mærke hans passion for varehuset - og for Vejle og VB.

Selv om Per Olesen har haft et par svinkeærinder, blandt andet som Føtex-chef i Esbjerg og Silkeborg, banker hans hjerte for Vejle og VB.

Annonce

- Jeg har som dreng løbet rundt og leget i Nørreskoven og har som ægte VB'er stået på stadion og slået på stortromme for de store koryfæer gennem årene, siger Per Olesen.

Han blev udlært i Haarup Supermarked på Nørremarksvej og var siden butikschef i et par butikker i Vejle, inden han i 1983 kom til Dansk Supermarked.

- Men jeg ville gerne tilbage til Vejle, når chancen bød sig. Det gjorde den, da supermarkedskæden Edeka gik konkurs, og Føtex overtog lokalerne her ved havnen, siger Per Olesen med sit vanlige glimt i øjet.

Medarbejderstaben fordoblet

Det er 25 år siden, så det er både varehusets og bossens jubilæum.

- Siden åbningen er medarbejderstaben mere end fordoblet. Jeg var med til at ansætte 100 mennesker, medarbejdere og afdelingsledere til varehusets forskellige afdelinger. I dag er vi 260, så der er da sket lidt.

De seneste år har Per Olesen været med til at modernisere varehuset, og han er stolt over det, der med den store udbygning er blevet til Føtexhus. Foto: Flemming Larsen

- Dengang var butikken også indrettet på en helt anden måde. Vi har stort set det samme antal kvadratmeter som dengang, men de er med moderniseringen langt bedre udnyttet end tidligere.

Siden Edeka blev til Føtex, og Per Olesen kom til, er der også sket meget uden for varehuset.


Karrieremulighederne er gode for dem, der gerne selv vil. Det er en af de ting, jeg rigtig godt kan lide.

Per Olesen


- Gaden er blevet lukket. Det har givet os mulighed for at skabe et lille torv med borde og stole, som vores bistro har stor glæde af, især i sommerhalvåret. Der er kommet flere parkeringspladser til, og derfor er vi glade for, at der er blevet etableret en lysregulering ind til varehuset, lyder det fra varehuschefen.

Annonce

Blandt de bedste

Han kan glæde sig over, at varehuset ved havnen i Vejle omsætningsmæssigt hører til i toppen af skalaen, og at varehuset er det tredjebedste inden for Føtex-kæden, når det handler om salg af vin.

- Vi ligger også fornemt placeret, når det handler om at levere varehuschefer og afdelingsledere til andre af Salling Groups varehuse og butikker. Karrieremulighederne er gode for dem, der gerne selv vil. Det er en af de ting, jeg rigtig godt kan lide, siger Per Olesen, også selv om han gennem årene har måttet aflevere mange dygtige medarbejdere.

Annonce

Morgenkaffen er aflyst

Bossen for Føtex på havnen i Vejle erkender gerne, at jobbet som varehuschef ikke er noget 37 timers job.

- Det er en livsstil, og det har min bedre halvdel, Sonja, og vores tre børn, Martin, Michael og Pernille, forlængst vænnet sig til. Men jeg er gennem årene blev god til at være til stede, når jeg har fri.

- Og derfor er der også fortsat tid til at følge VB på tætteste hold, også selv om det ikke længere er mig, der slår på tromme, smiler Per Olesen.

Jubilæet skulle have været fejret med morgenkaffe med rundstykker og smagsprøver til kunderne, men det tillader covid-19-retningslinjerne ikke. Derfor har Føtex i stedet valgt at skrue ekstra op for tilbuddene fra torsdag til søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce