Annonce
forside

Varetægtsfængslet 19-årig: Jeg var bange for manden

A: advokatsvindler

En 19-årig vejlenser blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger for grov vold efter bevidst at have påkørt en bekendt på Tulipvej søndag morgen.

Vejle: Det var helt bevidst, at en 19-årig mand fra Vejle kørte ind i en 24-årig mand på Tulipvej søndag morgen omkring klokken 7.15.

Den erkendelse kom frem i grundlovsforhøret ved Retten i Kolding, hvor den 19-årige blev fremstillet torsdag klokken 11.

Han forklarede, at han havde kendt den 24-årige i godt et år, og at der tidligere havde været kontroverser imellem dem - blandt andet på grund af penge. Den 19-årige fortalte i retten, at han var blevet overfaldet tre gange tidligere af den 24-årige, så derfor havde han besluttet sig for ikke længere at have noget at gøre med ham.

Men han var nødt til at gøre en undtagelse søndag morgen, da en kammerat bad den 19-årige om at hente ham ved Tulipvej, hvor han var i selskab med blandt andre den 24-årige.

Da den 19-årige ankom i bil til området, forklarede han i retten, at der pludselig kom en sølvgrå bil kørende ind foran ham. Ud af bilen sprang den 24-årige, som hoppede op på fronten af den bil, den 19-årige sad i, hvorved frontruden blev knust.

- Jeg var i chok og bange, fortalte den 19-årige i retten og tilføjede, at han ville beskytte sig selv og den veninde, han havde med i bilen.

Annonce

Ingen intention om drab

- Jeg blev nødt til at gøre et eller andet for, at han ikke skulle følge efter mig. Derfor vendte jeg bilen om og kørte ind i ham, forklarede den 19-årige i retten.

De foreløbige undersøgelser har vist, at den 24-årige blev påkørt med cirka 40 til 50 kilometer i timen.

- Jeg ville ikke slå ham ihjel. Så havde jeg kørt 80 kilometer i timen, lød den 19-åriges argument, da forsvarer Anja Langeland spurgte, om han ikke var klar over, at man kan dø af at blive ramt af en bil.

- Han skulle bare ikke være i stand til at følge efter mig. Jeg turde ikke tage nogle chancer.

Den 19-årige nægtede, at han skulle have forsøgt at påkøre den 24-årige endnu engang umiddelbart efter første påkørsel. Han vendte blot bilen og kørte forbi den 24-årige for at komme væk fra stedet, lød hans forklaring.

Den 24-årige var i mellemtiden blevet hjulpet ind til siden af blandt andre sin kæreste og en kammerat.

Fire ugers fængsling

At bilen, den 19-årige kørte i, var stjålet. Det vidste han ikke, lød hans forklaring.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at han tidligere er dømt tre gange for tyveri af køretøjer, men han havde i dette tilfælde lånt bilen af en kammerat aftenen forinden, sagde han.

Der er tale om en Hyundai i30, som blev stjålet fra Løget Center den 18. juli.

Efter hændelsen søndag morgen parkerede den 19-årige den stjålne bil ved Rema1000 på Uhrhøj. Her fandt politiet den få timer senere med den 19-åriges pas liggende i handskerummet.

Anklager Anja Langeland anmodede om varetægtsfængsling i fire uger og en sigtelse for drabsforsøg. Dommerne var dog enig med forsvarer Mads Kjær Jensen i, at der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle efter paragraffen om drabsforsøg - men derimod grov vold.

Hun begrundede blandt andet fængslingen med, at hændelsen og dens karakter havde en vis farlighed. Derfor ville det også stride mod retshåndhævelsen af løslade den 19-årige på nuværende tidspunkt.

Han kærede ikke fængslingen, som indtil videre strækker sig frem til 6. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce