Annonce
Erhverv

Varmeværk kan ikke holde vigtigt informationsmøde

I dag produceres over halvdelen af Egtved Varmeværks varme i en stor gaskedel. Med et nyt varmepumpe- og biomasseanlæg kan varmeværket stort set helt udfase brug af fossile brændsler, som eksempelvis gas, og i stedet i videst muligt omfang producere varme af vedvarende energi. Det vil bestyrelsen gerne fortælle mere om på et informationsmøde - men det vides ikke, hvornår og om det kan lade sig gøre. Arkivfoto: Mette Mørk
Bestyrelsen i Egtved Varmeværk har længe arbejdet på at etablere et kombineret varmepumpe- og biomassekedelanlæg, der skal levere billigere og grønnere varme. Men grundet coronasituationen har bestyrelsen ikke mulighed for informere kunderne nærmere på et informationsmøde.

Egtved: En investering på over 30 millioner kroner eksklusiv moms er, hvad bestyrelsen i Egtved Varmeværk ønsker at gennemføre. Planen er nemlig at etablere et kombineret varmepumpe- og biomassekedelanlæg, som vil kunne producere varme, der er både billigere og bedre for miljøet. Et projekt, bestyrelsen kalder "Ny Produktion".

Det nye kombinerede anlæg vil ifølge rådgivningsfirmaets DFP's beregninger kunne dække cirka 73 procent af varmebehovet i varmeværkets forsyningsområde og erstatte gaskedel og elkedler. Da Egtved Varmeværks solvarmeanlæg ved Tudvadvej samtidig rækker til cirka 26 procent af varmebehovet, vil varmeværket med den nye investering stort set udelukkende bruge vedvarende energi som biomasse og sol til at sikre varme til forbrugerne i Egtved-området.

Selvom det lyder som en stor investering, som blandt andet skal finansieres med et 20-årigt lån, vil det medføre en årlig besparelse på godt to millioner kroner ifølge DFP's beregninger - svarende til, at et standardhus vil kunne se frem til en årlig besparelse på cirka 2.630 kroner.

Annonce

Forsamlingsforbud giver udfordringer

Alt dette har varmeværkets bestyrelse længe haft et stort ønske at om informere dets kunder meget mere om på et informationsmøde. Men med coronasituationen er det nu blevet en udfordring at holde et informationsmøde. Det skriver varmeværket i sit seneste nyhedsbrev.

"Det er kun rimeligt at vore kunder kan se hvordan 'Ny Produktion' kommer til at se ud og de økonomiske konsekvenser for anlægget. Det kan vi bare ikke med det aktuelle forsamlingsforbud. Det nuværende forbud er gældende frem til 10 maj, og ingen ved om det bliver forlænget, strammet op eller?", skriver bestyrelsen i nyhedsbrevet.

Her skriver bestyrelsen samtidig, at hvis ikke forsamlingsforbuddet løsnes væsentligt, så ser den ingen mulighed for at holde det ønskede informationsmøde.

"I så fald vil vi informere vores kunder via annoncering og information på vor hjemmeside".

I nyhedsbrevet oplyser bestyrelsen dog, at det nye tekniske anlæg blev bestilt 1. april, hvor der blevet underskrevet en kontrakt med leverandøren. Det var nødvendigt i forhold til den deadline, der er sat for varmepumpedelen, som er udgangen af dette år. Biomasse-delen skal efter planen stå færdig og klar til brug i løbet af første kvartal næste år.

Egtved Varmeværk mangler desuden at holde generalforsamling, men også her er forsamlingsforbuddet en udfordring. Den nuværende bestyrelse bliver derfor siddende, indtil generalforsamlingen kan holdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce