Annonce
Hedensted

Varsler aflysning af rengøring og mindre pleje: Sommerferievikar-mangel kan få store følger for ældre

Ældre på plejehjem og i hjemmeplejen kan risikere, at deres rengøringshjælp bliver aflyst, fordi Hedensted Kommune ikke kan skaffe sommerferievikarer nok. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune kæmper med at få ferievagtplanen på plejehjem og i hjemmeplejen til at gå op. - Vi er nødt til at forvarsle serviceforringelser, fordi vi ikke kan få vikarer, siger chefen på området, der efterlyser hjælp.

Hedensted: Aflyst rengøring og sociale aktiviteter, morgentoilette, der trækker ud, og mere skiftende personale.

Det kan blive konsekvenser for de ældre, der bor på plejehjem og modtager hjemmehjælp i Hedensted Kommune.  Derfor efterlyser kommunen ledige hænder.

-  Vi mangler 45-50 medarbejdere bare for at få vagterne til rimeligvis at hænge sammen. Konsekvensen kan blive, at vi bliver nødt til at skære ned for serviceniveauet, siger chef for social omsorg, René G. Nielsen.

Annonce

Normalt plejer kommunen at skære ned på bemandingen i sommerperioden samtidig med, at der bliver hyret vikarer ind for at få afviklet ferie, men det har vist sig ekstra svært i år.

I forvejen har kommunen nemlig et stort antal ubesatte stillinger. Omkring halvdelen af de knap 50, der mangler, er således ubesatte stillinger. Dertil kommer, ar det har vist sig meget svært at få fat i vikarer.

Svært at skaffe vikarer

Selvom kommunen i følge René G. Nielsen har gjort en ekstra indsats for at skaffe vikarer, er det ikke lykkedes indtil videre.

- Det er derfor, vi nu går ud og appellerer til eksempelvis efterlønnere eller folk, der er gået på pension, om at hjælpe. Hvis vi ikke kan skaffe personale, vil vi være nødt til at aflyse rengøring og sætte plejeopgaver ned på et minimum, forklarer René G. Nielsen.


Vi vælger at gå ud nu med en forvarsel, fordi vi kan se, at vi kommer til at stå med et problem.

René G. Nielsen


Borgene vil også kunne opleve, at morgenplejen kommer til at trække ud, at aktiviteter af social karakter bliver aflyst, og at der kommer flere skiftende medarbejdere.

Annonce

Få dage kan hjælpe

Vikarmanglen gælder alle faggrupper, og det kan skyldes flere faktorer.

- Man tænker jo, at det er alle podecentrene, der suger markedet, men det ved vi ikke. Måske er der også mange unge, der normalt rejser uden for sæsonen, der har ventet på at komme af sted, og derfor tager afsted nu. Uanset hvad har vi en udfordring, siger René G. Nielsen.

Han understreger, at selv få dages eller ugers arbejdskraft kan være en hjælp for kommunen i den pressede situation, og opfordrer mulige interesserede til at kontakte lederen af det plejehjem eller hjemmeplejen, hvor man har mulighed for at hjælpe.

Annonce

Har spurgt private

Normalt plejer kommunen at kunne trække på private vikarbureauer for at få sommerplanen til at gå op, men det kan ikke lade sig gøre i år.

- De er også pressede i forhold til at finde personale og meddelte os før sommerferien, at de ikke kan hjælpe i ferien, fortæller René G. Nielsen.

Han håber, at det vil lykkes at finde vikarer, så ældreplejen kommer gennem sommeren uden at skulle forringe servicen.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Hedensted For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Hedensted Kommune

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce