Annonce
Vejle Boldklub

Der bliver endnu flere kampe i de kolde måneder: VB ønsker sig nyt underlag på Vejle Stadion

På dette billede er græsset smukt grønt - til gengæld kan man se lysanlægget, der også trænger til  en opgradering. En ny bane og bedre lys betyder en samlet investering på cirka seks millioner kroner. Vejle Stadion er ejet af Vejle Kommune, og VB lejer sig ind. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Boldklub er klar til en huslejestigning, hvis Vejle Kommune erstatter græsbanen på Vejle Stadion med en hybridbane.

Vejle: Vejle Boldklubs ønske om et nyt underlag på Vejle Stadion er stort.

- Vi vil selvfølgelig meget gerne undgå den situation, vi stod i tilbage i februar og marts, og det gør vi med en hybridbane, siger Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub.

I februar og marts var græsbanen i Nørreskoven totalt uegnet til fodbold og til grin rundt i fodbold-danmark.

Annonce

- Vi vil meget gerne have en ordentlig bane, som repræsenterer Vejle Boldklub og Vejle på den bedst mulig måde, og bliver vi spurgt, om vi ønsker os en hybridbane, svarer vi selvfølgelig ja, siger Henrik Tønder.


Vi vil meget gerne have en ordentlig bane, som repræsenterer Vejle Boldklub og Vejle på den bedst mulig måde, og bliver vi spurgt, om vi ønsker os en hybridbane, svarer vi selvfølgelig ja.

Henrik Tønder, VB


Vejle Byråds økonomiudvalg diskuterer mandag, om græsbanen på Vejle Stadion skal udskiftes med en hybridbane. En hybridbane består af cirka 90 procent naturgræs og cirka 10 procent kunstgræs, og den blanding giver en mere slidstærk bane.

Så ringe var banen, da AaB gæstede Nørreskoven 14. marts. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For nuværende hører det ikke med til de licens-krav, som stilles til klubberne i Superligaen, at kampene spilles på en hybridbane. Men Henrik Tønder forudser, at det kun er et spørgsmål om tid:

- Vores kamp-terminer rykker sig, og det betyder, at vi i fremtiden kommer til at spille flere kampe i de måneder uden vækst i græsset, og det kommer til at give os og mange andre klubber med naturgræs problemer.

Også brug for nyt lys

Samtidig med en mulig investering i et nyt underlag på Vejle Stadion skal der også bruges penge på en opgradering af lysanlægget på stadion i Nørreskoven - en samlet investering på cirka seks millioner kroner. Vejle Stadion er ejet af Vejle Kommune, og VB lejer sig ind.

Hvor meget er I villig til at stige i husleje?

- Vi er villige til at betale den stigning, det koster at anlægge en hybridbane, svarer Henrik Tønder.

Ifølge Henrik Tønder tager det minimum et par måneder, hvis der skal anlægges en hybridbane på Vejle Stadion.

- Det lader sig kun gøre i sommerpausen. Vi har også en længere turneringspause om vinteren, men vejret gør det umuligt at anlægge en ny bane i december og januar, siger Henrik Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce