Annonce
Vejle Boldklub

VB-anføreren: Jeg har ikke fejret noget endnu

VB-anfører Jacob Schoop vil gøre arbejdet - oprykning til Superligaen, inden han tager fat på fejringen. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Boldklub mangler ét point, inden oprykningen er en realitet. Den første af tre muligheder kommer tirsdag aften, når Nykøbing FC gæster Vejle Stadion.
Annonce

Vejle: Det tæt på for Vejle Boldklub.

Ét sølle point mangler, inden VB er i Superligaen, og med tre kampe igen er situationen yderst favorabel.

Det kan vel næsten ikke gå galt?

- Jeg har ikke fejret noget endnu. Det gør jeg, når den er matematisk sikker, siger Jacob Schoop.

Matematisk sikker er den, hvis VB tirsdag aften henter point mod Nykøbing FC, og selv VB-nederlag sender klubben i Superligaen, hvis Viborg sætter point til mod Vendsyssel i en kamp, som også spilles tirsdag.

VB-anføreren havde inden sæsonen gerne solgt det for den situationen, VB-holdet står i nu, men det er, som Jacob Schoop påpeger, en situationen VB har gjort sit fortjent til igennem en stærk sæson.

Nu skal arbejdet gøres helt færdigt mod Nykøbing FC, som tidligere på sæsonen drillede VB. Falstringerne vandt klubbernes første indbyrdes, som foregik på Vejle Stadion, med 4-2, og opgør nummer to sluttede 0-0.

- Vi skal tage kampen lige så seriøst, som vi gør med alle andre kampe, og nu vil være et godt tidspunkt at slå Nykøbing, siger Jacob Schoop.

VB er i flere af hjemmekampene efter coronapausen kommet tidligt bagud og siden bøvlet med hold som Skive og Næstved.

- Der er ingen grund til, at vi igen giver os selv en dårlig udgangsposition ved at komme tidligt bagud. Vi skal sørge for, at det er os, som kommer foran, siger han.

Det lyder som en glimrende idé, da hver eneste hjemmekamp er vundet, hvis VB kom foran med 1-0.

Annonce

Uafgjort er ikke noget tema

Uafgjort rækker for VB, men træner Constantin Gâlcă er ikke interesseret i på forhånd at spekulere i uafgjort.

- Vi spiller for at vinde. Vi skal, som vi plejer, gå efter at vinde, siger VB-træneren.

Og Gâlcă er heller ikke interesseret i at trække tingene i langdrag, for selvom kampen mod Nykøbing FC er den første af tre til at hente ét point, skal oprykningen sikres i en fart.

- Min fornemmelse er god. I fredags spillede vi en fin kamp mod Vendsyssel, og i første halvleg skabte vi mange store chancer, siger Constantin Gâlcă.

I anden halvleg kom nordjyderne efter Gâlcăs vurdering ved et par lejligheder lige tæt nok på en scoring, men den udeblev.

- I anden halvleg savnede jeg fokus. Det vil jeg gerne se mere af mod Nykøbing, siger han.

Nykøbing FC befinder sig i store problemer i bunden af rækken og har fem point op til Hvidovre på den rigtige side af nedrykningsstregen. Samtidig står Hvidovre med et på papiret markant lettere slutprogram end Nykøbing FC, så kampen i Vejle ligner sidste chance for falstringerne.

- De kommer selvfølgelig med det hele, og derfor kan det sagtens blive svært for os, selvom vi møder et bundhold, mener Constantin Gâlcă.

Status med tre kampe igen

Topstriden

1. VB 64 point (+34)

2. Viborg 55 point (+21)

De sidste tre runder

14/7 (tirsdag)

VB-Nykøbing FC

Viborg-Vendsyssel

19/7 (søndag)

VB-Viborg

25/7 (lørdag)

Fremad A-VB

Viborg-Kolding IF

Annonce

Mølgaard skal opereres

VB er til kampen mod Nykøbing FC fortsat uden Tobias Mølgaard, og nu ligger det fast, at Mølgaard har spillet sin sidste kamp i denne sæson.

Det er sportsbrok, som de seneste uger har kostet Tobias Mølgaard kampene, og nu ligger det fast, at højrebacken senere i denne uge skal opereres.

Fraset Tobias Mølgaard har Gâlcă frit valg i truppen, selvom flere spillere døjer med småskavanker. Blandt dem er Arbnor Mucolli, som skal opereres - også for sportsbrok - senest når oprykningen er i hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

"Så skal han hjem og holde fest...": Nej, børnefødselsdage må vente til oktober, hvis det står til kommunen

Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce