Annonce
Vejle Boldklub

VB-direktøren ikke i tvivl: Vi spiller søndag

Arbnor Mucolli og VB kommer i kamp på søndag, da klubbens direktør Henrik Tønder lover, at banen på Vejle Stadion er klar. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Torsdag aften faldt temperaturen fem grader i løbet af halvanden time, og derfor frøs dele af banen på Vejle Stadion.
Annonce

Vejle: Henrik Tønder ikke det mindste i tvivl; søndag spilles der superliga-fodbold på Vejle Stadion.

Vejle Boldklubs opgør mod FC Nordsjælland bliver ifølge Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub, gennemført.

- Vores bane er som alle andre fodboldbaner udsat på grund af den hårde frost, men vi har vores klar på søndag, siger Henrik Tønder.

VB spillede sent torsdag aften pokalkvartfinale mod Randers FC, og det skete på en bane med frost. Den side af banen, som vender ned mod Vejle Fjord, var frossen.

- Vi har en vækstdug liggende over banen, og fra vi fjernede den, til kampen begyndte, faldt temperaturen med fem grader. Derfor kom der frost i dele af banen, siger VB-direktøren og fortsætter:

- På denne årstid ligger den side af banen i konstant skygge, og derfor er den ekstra udsat.

Den lave vintersol når på grund af tribunernes taget kun dele af græsset.

Kan I ikke skrue op for banevarmen?

- Banevarmen kører på fuld tryk. Jeg kender ikke de varmeanlæg, som er på andre superliga-stadions, men jeg vil tro, at fem dage med hård frost er meget krævende for alle baner, svarer Henrik Tønder.

Annonce

Tidlig kickoff hjælper

Torsdagens pokalfinale havde kickoff 20.15, mens kampen mod FC Nordsjælland spilles klokken 14.00.

Derfor bliver der søndag ikke noget voldsomt temperaturfald, fra vækstdugen fjernes, til kampen begynder. Vækstdugen ligger over banen, når den ikke bruges og sørger for, at banevarmen holdes ved græsset og ikke suser op i det blå.

- Vi arbejder konstant med vores bane. Efter Randers-kampen havde vi 20 mand, som gik i gang, straks efter kampen sluttede, og vi får den tromlet til søndag. Derfor kan jeg godt love, at vi kommer til at spille på en plan bane, siger Henrik Tønder.

Søndagens kamp mod FC Nordsjælland bliver den tredje på Vejle Stadion i løbet af blot 13 dage. Efter kampen får banen ro, da VB’s næste hjemmekamp ligger fredag 26. februar, når det er lokalopør mod AC Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce