Annonce
Vejle Boldklub

VB’er: Gør vi vores arbejde, rykker vi op på tirsdag

Diego Montiel kigger ikke på andre kampe end VB's egne, og derfor anser han to sejre som nødvendigt for at rykke op. Arkivfoto: Mette Mørk
VB-træner Constantin Gâlcă efterlyser mere tempo og variation i spillet - og så skal der minimeres på antallet af fejlafleveringer.
Annonce

Vejle: En sejr i Hjørring mod Vendsyssel og Viborg-nederlag mod Fremad Amager sender fredag aften VB op i Superligaen.

Alt derimellem rykker afgørelsen til tidligst på tirsdag, når klubberne igen skal i kamp, og om der tirsdag igen skal regnes på tingene, kan kun tiden vise.

- En hurtig afgørelse er selvfølgelig bedst, slår Diego Montiel fast.

Men samtidig er det ikke et scenarie, VB’s svenske offensivspiller skænker mange tanker. Han nøjes med at spekulere over det, VB selv er herre over; egne kampe.

Derfor er Diego Montiels regnestykke ret simpelt:

- Vi skal vinde vores kampe, og gør vi det, rykker vi op på tirsdag. Det er sådan, jeg ser det.

Annonce

Ung målmand skal testes

Sæsonens første møde mellem VB og Vendsyssel foregik tilbage i august, da klubberne mødtes i Hjørring.

Ved den lejlighed fik Diego Montiel sin første startplads, og VB vandt kampen med 3-0. Da hørte Vendsyssel stadig til blandt de hold, alle regnede med i toppen, men nordjydernes elendige sæsonstart betød, at de hurtigt spillede sig ud af den absolutte topstrid.

Vendsyssel er dog i bedring, men er ramt af skader og en karantæne til den farlige offensivspiller Tiemoko Konate. Specielt på målmandsposten er Vendsyssel hårdt plaget, da både Nicolai Fløe og Peter Friis Jensen er ude. I stedet står den unge og uprøvede Mads Sylvan Jensen, og det er noteret i VB-lejren.

- Når modstanderen bruger en ung målmand, skal vi skyde lidt mere udefra end normalt, og vi skal også forsøge at få vores indlæg og hjørnespark ind omkring ham, siger Diego Montiel.

Annonce

Kun Mølgaard sidder ude

Anderledes positiv er situationen på skades- og karantæne-fronten hos VB.

Kun Tobias Mølgaard mangler på grund af skade, mens vejlenserne er forskånet for karantæner.

Dermed har træner Constantin Gâlcă mulighed for at give genvalg til de 11, som indledte mandagens opgør mod FC Roskilde.

Den kamp vandt VB med 4-1, men Gâlcă var efter kampen bestemt ikke tilfreds med indsatsen, og dagene efter har ikke formildet VB-trænerens syn på kampen. Han vil se noget andet mod Vendsyssel:

- Vi skal spille hurtigere og mere varieret, og så skal vi undgå at lave så mange fejlafleveringer, som vi gjorde mod Roskilde.

Og så ønsker Gâlcă, at VB’erne er parate.

- Alle spillere er lidt trætte, så mentalt skal vi være stærke, og det fornemmer jeg, at spillerne er, siger VB-træneren.

VB's formodede startopstilling mod Vendsyssel.VB's indskiftere vælges blandt disse: Thomas Hagelskjær (målmand). Malte Amundsen, Arlind Ajeti, Lundrim Hetemi, Sergiy Gryn, Adam Jakobsen, Lucas Jensen og Leonel Montano.VB-skader: Tobias Mølgaard.VB-karantæner: Ingen.Kampens dommer: Patrick Gammelholm.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce