Annonce
VB

VB'er inden genstarten: Vi havde håbet på flere gode aftener

Lucas Jensen mener, at publikum giver mindst et par procent, og det er specielt, hvis der skal jagtes en scoring, at hjælpen fra lægterne kan blive savnet. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
VB-træner Constantin Gâlcă er ubesejret i kampe uden tilskuere. Med VB slog han Hvidovre, og med Steaua Bukarest vandt han over AaB.
Annonce

Vejle: I bund og grund er fodbolden den samme corona eller ej.

22 spillere, en dommertrio og kampen varer 90 minutter.

- Jeg ved godt, meget er anderledes, når vi spiller søndag, men det er også meget, der er præcis, som det plejer, siger Lucas Jensen.

Men forandringerne fylder; spillerne kommer omklædte, adgangen til omklædningsrummene er yderst begrænset, og tilskuerne mangler.

Specielt de manglede tilskuere er noget, som ærgrer VB-spilleren.

- Det er fedt at spille på Vejle Stadion, når der er mange mennesker, siger Lucas Jensen og fortsætter:

- Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne give folk i Vejle nogle gode eftermiddage og aftener på stadion, som vi gjorde i efteråret.

Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne give folk i Vejle nogle gode eftermiddage og aftener på stadion, som vi gjorde i efteråret.

Lucas Jensen

Annonce

Det er noget andet i Vejle

Tilskuerne er en vigtig del, når det handler om at finde det rette spændingsniveau til kampene om point, og mennesker på tribunerne er én af de helt store forskelle mellem trænings- og turneringskampe.

- Vi spillede én kamp uden tilskuere, inden det hele lukkede ned, men i den kamp gjorde det ikke den store forskel, siger Lucas Jensen med henvisning til, at tilskuertallet på stadion i Hvidovre sjældent rammer 1000, og desuden gør løbebanen rundt om grønsværen, at larm og støj fra tribunerne overhøres.

- Det er noget andet, når vi spiller i Vejle. Vi har de fleste og de bedste tilskuere i vores række, og de betyder noget. Skal vi i slutningen af en kamp jagte et mål, er opgaven lettere med tilskuerne i ryggen, siger han.

Og kampen i Hvidovre er ifølge Lucas Jensen svær at bruge som sammenligning med dét, der venter søndag eftermiddag i Vejle:

- I den kamp var stort set alt som normalt. Vi spillede ude og overnattede inden kampen på hotel, vi kunne bruge omklædningsrummene, og vi kunne tage bad efter kampen. På søndag er det hele meget anderledes.

Annonce

Ubesejret i kampe uden tilskuere

Søndag er det tredje gang, Constantin Gâlcă er træner i en kamp, som spilles uden publikum.

Han prøvede det, da VB i seneste runde mødte Hvidovre, og så prøvede han det som træner for den rumænske storklub Steaua Bukarest i en europæisk kamp.

Det skete tilbage i 2014, da Steaua Bukarest i Europa League på hjemmebane mødte AaB. Med VB vandt han 1-0 og med Steaua Bukarest 6-0.

- Det er en mærkelig situation, når tilskuerne mangler. Det kræver, at spillerne selv finder fokus. Der er ingen tilskuere, som hjælper, siger VB-træneren.

VB-truppen kom godt igennem de cirka tre ugers træning efter coronapausen.

- Fysisk er spillerne, hvor de skal være. Vi har nået det, der er muligt i løbet af tre uger, siger Gâlcă.

Truppen er med en enkelt undtagelse fri af skader, og dermed har Constantin Gâlcă tæt på frit valg. Kun Sergiy Gryn er ude med en mindre skade, mens Diego Montiel, som døjede med sygdom, er tilbage i fuld træning og til rådighed mod sjællænderne.

VB-træner Constantin Gâlcă har to gange tidligere været træner i tilskuerløse kampe - og begge gange vandt Gâlcăs mandskab. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Bud på reservebænken: Thomas Hagelskjær (målmand). Viljormur Davidsen, Arlind Ajeti, Lundrim Hetemi, Diego Montiel, Magnus Grødem og Adam Jakobsen. Skader: Sergiy Gryn.Karantæner: Ingen.Dommer: Sebastian Aagerup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce