Annonce
Vejle Boldklub

VB’erne gav klubben en hånd - gik ned i løn

Coronakrisen har ramt fodbolden hårdt. Samtlige ansatte hos Vejle Boldklub har over en periode på to måneder givet afkald på en del af lønnen. Arkivfoto: Mette Mørk
Samtlige ansatte i Vejle Boldklub gav i to måneder afkald på en del af lønnen - alternativet var afskedigelser, siger direktør Henrik Tønder.
Annonce

Vejle: Spillere, trænere og alle andre ansatte i Vejle Boldklub gav klubben en hjælpende hånd i form af en frivillig lønnedgang.

Spillerne og de øvrige i den sportslige del af klubben gjorde det tidligere på året, og siden fulgte alle andre ansatte op.

- Alternativet var vi nok blevet tvunget til afskedigelser, siger Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub.

Henrik Tønder ønsker ikke at oplyse, hvor meget klubbens sparede i lønkroner, men han kalder det et betydeligt beløb.

- Alle gik over en periode en procentdel ned i løn, og det var den samme procentdel for samtlige vores ansatte, siger Henrik Tønder og fortsætter:

- Fra spillere, trænere, over folkene på kontoret og til direktionen.

Annonce

En kærkommen håndsrækning

Henrik Tønder kalder besparelsen for betydelig og en kærkommen håndsrækning fra medarbejderne i en svær tid.

- Vores forretning stod i en lang periode helt stille på grund af coronakrisen, og det kunne selvfølgelig mærkes, når vi mister indtægter, og det er også derfor, vi gjorde det her, siger VB-direktøren.

Ved udgangen af transfervinduet var der mulighed for at sælge spillere og ad den vej få penge. Hvorfor gjorde I ikke det?

- Det handler ikke om, at vi er lukningstruede. Det er slet ikke dér, vi er. For os og alle andre virksomheder handler det om, at vi må kigge på tilpasninger, når vi rammes på vores ordinære drift, og nu fandt vi heldigvis en en god løsning, svarer Henrik Tønder.

Annonce

Forbud rammer hårdt

VB havde i store dele af det tidlige forår spillere og andet personale hjemsendt med lønkompensation. I første omgang kom spillerne retur, da turneringen blev genoptaget, og senere blev det øvrige personale kaldt tilbage på arbejde.

Coronakrisen har langt fra sluppet sit tag i fodbolden. Det er først og fremmest forsamlingsforbuddet, som rammer, da klubberne højest må samle 500 mennesker i forbindelse med kampene, og i det tal tæller alle med indenfor stadionmurerne med; spillere, dommere, tv-folk og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce