Annonce
Vejle

VB får bedre lys over banen: Men debatten om græs og husleje er ikke fløjtet af endnu

Lysanlægget på Vejle Stadion opgraderes, så VB ikke risikerer at skulle spille sine hjemmekampe på et andet stadion. Foto: Mette Mørk
Efter en timelang debat besluttede et flertal uden om borgmesterpartiet Venstre, at kommunens leje-aftale med Vejle Boldklub skal granskes yderligere, inden der træffes beslutning om nyt græs.

Vejle: Om bedre lys på Aalborg Stadion havde sikret, at dommeren kunne se, at VB's Lucas Jensen ikke begik skyggen af frispark, da han udlignede til 2-2 mod AaB, skal være usagt. Kampen blev spillet i dagslys.

Men det er et faktum, at dommere og alle andre får bedre vilkår for at se, hvad der foregår på Vejle Stadion, når mørket igen begynder at sænke sig over de danske fodboldbaner.

Et flertal i Vejle Byråd besluttede onsdag, at borgmester Jens Ejner Christensen (V) torsdag kunne underskrive en aftale om at få sat gang i arbejdet med et bedre lysanlæg på det 14 år gamle stadion.

Annonce

Så meget stod fast efter en timelang debat, der - efter hvad avisen erfarer - tilmed fortsatte på den lukkede del af byrådsmødet, da referatet skulle godkendes.

Det afviste den konservative viceborgmester Dan Arnløv. Han kunne ikke gå med til en tilføjelse til referatet. Her blev det slået fast, at borgmesteren har opbakning til at få afsluttet sagen om lyset.

- Den slags ville kræve et ændringsforslag - og det kom aldrig, siger Dan Arnløv.

Han kunne ellers konstatere, at det forslag, han fremsatte sammen med Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre, fik opbakning fra alle partier. Bortset fra Venstre.

VB skal bede om ny bane

Dermed står det fast, at lysanlægget opgraderes. VB kan få en bedre bane - måske som hybridbane - hvis klubben ønsker det.

Kravet er, at en kommende lejeaftale opfylder en række betingelser, så man sikrer sig, at der ikke er tale om ulovlig erhvervsstøtte.

Det er netop balancegangen mellem at forbedre forholdene på det kommunale stadion og opkræve en rimelig leje, der er temaet for den månedlange diskussion.

Det vedtog byrådet

Sådan lyder byrådets beslutning ifølge ændringsforslaget fra S, K, SF og R: 

  • At lysanlægget på Vejle Stadion opgraderes, så det imødekommer DBU's krav for stadion, hvor der afvikles superligakampe. Finansiering sker via kassetræk.
  • At der, såfremt Vejle Boldklub henvender sig med ønsket, kan indledes dialog om fremtidens baneforhold på Vejle Stadion. Finansieringen vil i indeværende budgetår skulle ske som et kassetræk. Beløbet forrentes til markedsrenteniveauet for forbedringer af lejemål, og der fastsættes en passende og ekstern godkendt afskrivningsprofil.
  • At lejekontrakten mellem Vejle Kommune og Vejle Boldklub genforhandles, så den lever op til alle lovmæssige krav, der måtte være til en sådan aftale, og så der tages udgangspunkt i, at der spilles i Superligaen, samt tager højde for de forbedringer, der måtte foretages.
  • At der som forudsætning for ovenstående, indgås en bindende aftale med Vejle Boldklub om, at det endelige lejeniveau først kendes og tiltrædes, når det er godkendt af et uvildigt advokatkontor.

Venstre satte gang i debatten med ordfører Per Olesens udtalelser til avisen om bedre baneforhold. Siden har partierne haft mere end svært ved at blive enige om andet end, at VB skal have gode forhold.

Venstre har støttet sig til en vurdering fra kommunens jurister, der siger god for en justering af den nuværende lejeaftale. En omlægning af anlægslånet til den nuværende markedsrente betyder, at Vejle Boldklub kan slippe med en lejestigning på 702 kroner om måneden på trods af forbedringer for 6,2 millioner kroner til lys og bane.


Det juridiske notat maner kritikernes frygt for ulovlig erhvervsstøtte i jorden.

Lars Schmidt, gruppeformand for Venstre i Vejle Byråd


Den model har kritikerne anfægtet. Det ændrede et notat fra advokatfirmaet Kromann Reumert ikke på.

Notatet, der blev udsendt til byrådet kort før mødet, understøttede ifølge Venstres gruppeformand, Lars Schmidt, vurderingen fra kommunens egne jurister.

Annonce

Venstre isoleret

Et enigt byråd uden om Venstre fastholdt dog, at det er nødvendigt med yderligere vurderinger og forhandlinger:

- Hvad vi end når frem til, ender aftalen helt sikkert hos Konkurrencestyrelsen. Derfor er det afgørende, at VB er opmærksom på, at den aftale, vi når frem til, ikke er bøjet i neon - og det tager ændringsforslaget højde for i modsætning fra hovedforslaget fra Venstre, lød det fra den socialdemokratiske gruppeformand, Martin Sikær.

De kommende uger og måneder vil vise, hvilken aftale man når frem til. Hos Radikale og den konservative Dan Arnløv var der ikke tvivl om, at lovgivningen bør ændres, hvis den skitserede aftale med yderst beskeden huslejestigning viser sig at holde - også hos konkurrencemyndighederne.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce