Annonce
Vejle Boldklub

VB fældet i slutfasen: tabte med én i Parken

Arbnor Mucolli og VB spillede onsdag aften mod FC København i Parken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub tabte onsdag aften med 2-1 ude til FC København

København: Vejle Boldklub tabte onsdag aften 2-1 i Parken til FC København efter 1-1 ved pausen.

Mathias Zanka Jørgensen bragte midtvejs i første halvleg hjemmeholdet foran, mens Ylber Ramadani udlignede halvvejs igennem anden halvleg.

FCK’s sejrsmål scorede Mohamed Daramy cirka fem minutter før ordinær spilletids udløb.

VB-træner Constantin Galca foretog tre ændringer i forhold til den startformation han brugte fem dage tidligere, da VB hjemme spillede 0-0 mod AC Horsens.

Pierre Bengtsson var slet ikke med i truppen til mødet med FC København, hvor VB har lejet Bengtsson, og så var to af de offensive fra AC Horsens-kampen, German Onugkha og Allan Sousa røget ud på bænken. Lukas Engel og Lundrim Hetemi spillede i stedet for de to sidstnævnte, mens Viljormur Davidsen erstattede Pierre Bengtsson.

Viljormur Davidsen spillede sin kamp nummer 182 i VB-trøjen, og dermed er han nu den udenlandske spiller med fleste kampe for VB. Onsdag aften overhalede Davidsen angriberen Julian Barnett.

Annonce

VB skiftede system

Helt som ventet skiftede VB også system i forhold til det, 4-4-2, som blev brugt i første halvleg mod Horsens. I Parken spillede VB den vanlige 4-3-3.

Efter en indledning med FC København mest på bolden, kom VB frem til kampens første store mulighed. VB’erne fangede bolden midt på banen, og Lundrim Hetemi førte den fint frem og fandt Lukas Engel. Engel sendte en kvalificeret afslutning af sted, som FCK-målmand Kalle Johnsson måtte klare i fuld længde.

Og cirka midtvejs i første halvleg satte VB atter et fint angreb sammen, og det endte med, at Tobias Mølgaard spillede den ind foran FCK-målet, og igen kom Lukas Engel til afslutning, men Victor Nelsson kom i sidste øjeblik i vejen og blokerede til hjørnespark.

Få momenter gik det imidlertid galt for VB.


Det skete i forbindelse med et hjørnespark, som Victor Fischer sparkede præcist ind foran VB-målet, hvor bolden fandt Mathias Zanka Jørgensen, som passerede en sagesløs Alexander Brunst.

Ikke fortjent efter chancefordelingen, da VB indtil da havde haft de bedste muligheder.

I minutterne efter scoringen virkede VB’erne en smule rystede, og FC København havde flere opløb, men sådan rigtig farlige blev de aldrig. Det blev nærved og næsten for hjemmeholdet, som dog så VB komme bedre med frem mod slutningen af første halvleg.

Annonce

Fortjent udligning

Anden halvleg begyndte meget lige.

Fortsat var FC København mest på bolden, men hjemmeholdet fik ikke skabt noget. Et enkelt frispark fra kanten af straffesparksfeltet fik FCK’erne sendt af sted, men bolden ramte VB-muren.

Generelt var der i anden halvleg mere spil midt på banen end i den første.

VB kom i løbet af de første 20 minutter blot til en enkelt ufarlig afslutning, men kort efter var der anderledes held med tingene set fra VB’s perspektiv.

Ylber Ramadani sparkede på mål fra lang afstand, og bolden snittede på sin vej én af FCK-spillerne og snød Kalle Johnsson til en fortjent udligning.

Generelt spillede VB fint i anden halvleg og havde fint kontrol over kampen. Det var sjældent, at værterne kom til afslutning - det meste foregik omkring banens midte.

Med cirka 10 minutter igen faldt der dog en stor chance af til indskiftede Mustapha Bundu, som fra en god position midt i feltet sparkede over mål.

FC København fik mod slutningen presset VB-holdet langt tilbage, og cirka fem minutter før tid gik det galt.

VB’erne fik ikke clearet et indlæg, og efter lidt spil i feltet endte bolden hos indskiftede Mohamed Daramy, som i fri position sparkede kuglen i kassen.

VB forsøgte i slutfasen at fremtvinge en udligning, men den gyldne mulighed udeblev.

VB spiller igen på søndag, når det hjemme på Vejle Stadion gælder mødet med OB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce