Annonce
VB

VB færdig i Superligaen

VB mødte søndag hjemme Hobro i returkampen om at undgå nedrykning. Foto: Yilmaz Polat
VB tabte 2-0 til Hobro og er færdig i Superligaen efter en enkelt sæson i den bedste række.

Vejle: Vejle Boldklub er færdig i Superligaen.

Søndag eftermiddag tabte VB hjemme med 2-0 til Hobro, og dermed er VB færdig med samlet nederlag på 2-1.

VB kom mod Hobro til flere store chancer, men tingene gik på ingen måde vejlensernes vej. Blandt andet misbrugte Kjartan Finnbogason et straffespark i første halvleg, og undervejs kom VB til flere andre gode chancer, men ind ville bolden ikke, og dermed blev det blot til én sæsons superliga-fodbold til VB i denne omgang.

VB stillede i præcis samme opstilling som en uge tidligere, mens Hobro var tvunget til rokeringer. Forsvarsspilleren Rasmus Minor Petersen blev ikke klar, efter han allerede efter et par minutter udgik af klubbernes første møde på grund af en hjernerystelse. Desuden manglede Hobro sin normale anfører, da Jonas Brix-Damborg sad ude på grund af karantæne. Til gengæld havde kronjyderne den store stopper Yaw Amankwah med igen, efter han var karantæneramt i det første opgør, og så var kantspilleren Edgar Babayan til rådighed, da den skade, som forhindrede ham deltagelse i den første kamp, var lægt.

Brændte straffespark

Kampen begyndte præcis som klubbernes første; noget nervøst med flere uprovokerede fejl.

Hobro var først om at få fat på spillet, og det gav tidlig bonus i form af en flot scoring sat ind af Vito Hammershøy-Mistrati.

Malte Amundsen tabte en duel med Emmanuel Sabbi, og efter en mindre dribletur endte bolden hos Hammershøy-Mistrati, som et par meter uden for straffesparksfeltet sparkede første gang og passerede en sagesløs Thomas Hagelskjær i VB-målet.

En elendig start for et i forvejen nervøst hjemmehold. Scoringen gjorde bestemt ikke tingene bedre hos et VB-mandskab, der i momenter virkede rystet.

Midtvejs i første halvleg meldte VB sig første gang ind med noget farligt. Kjartan Finnbogason kom i en presset situation til afslutning foran Hobro-målet, men gæsterne fik afværget, og på det efterfølgende hjørnespark kom Louati højest, men tuneseren headede tæt forbi mål.

Efter hånden kom VB bedre med og fik sat på spillet, uden det i første omgang kastede helt åbenlyse muligheder af sig.

De kom dog i første halvlegs sidste minutter, og de faldt begge til Kjartan Finnbogason.

Den første kom, da Sergiy Gryn rykkede sig fint fri og med et godt indlæg fandt Finnbogason, mens målscoreren fra kampen i Hobro headede for svagt, og Hobro-keeper Jesper Rask klarede, og hverken Imed Louati eller Sergiy Gryn havde heldet med sig, da de forsøgte på riposten.

Få minutter senere fik Finnbogason en endnu større chance. Imed Louati blev nedlagt i straffesparksfeltet, og dommer Morten Krogh pegede korrekt mod pletten.

Men heller ikke denne gang havde den islandske angriber heldet med sig, da Jesper Rask fik den ene hånd på bolden.

Nervøs anden halvleg

Dermed var det helt lige, ved indgangen til anden halvleg.

VB bed først fra sig, da Sergiy Gryn allerede i halvlegens første minut i straffesparksfeltet rundede én af Hobro-folkene, og det lignede endnu et straffespark til VB, men dommer Morten Krogh undlod at fløjte.

Hjemmeholdet bevarede momentum, og Melker Hallberg sendte et fint skud af sted, som sneg sig over Hobro-målet.

VB havde generelt godt fat i spillet og fik i perioder sat Hobro under et tungt pres. Hobro havde rigeligt at gøre med at forsvare sig og skabte intet af farlighed.

Efterhånden som anden halvleg skred frem, blev det hele mere og mere nervøst og febrilsk. Det blev en kamp med masser af dueller frem for en med godt spil.

Det passede helt givet Hobro, og mod slutningen af den ordinære spilletid så det noget nervøst ud fra begge holds side.

Hobro sluttede den ordinære spilletid af med et par hjørnespark, som der dog ikke kom noget ud af.

En stor chance

Derfor måtte kampen ud i forlængelse; to gange 15 minutter.

Forlængelse blev en rodet forestilling med meget lidt organiseret fodbold.

Og ikke overraskende faldt det første mål efter en dødbold, og det var gæsterne, som bragte sig foran med 2-0. En ellers ikke specielt velspillende Emmanuel Sabbi fik lov til at sætte hovedet til en hjørnesparksbold og passerede en chanceløs Thomas Hagelskjær.

Det satte VB-mandskabet under et gevaldigt pres, da der så skulle to VB-scoringer til.

Og VB fik skabt muligheder. Efter forlængelsens sidebytte kom Gustaf Nilsson til en god chance på et indlæg fra netop indskiftede Arbnor Mucolli.

VB forsøgte og forsøgte, men den scoring, som ville åbne kampen, udeblev, og det hele endte med en gedigen skuffelse.

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce