Annonce
Vejle Boldklub

VB fører Superligaen, men det handler fortsat kun om én ting

Allan Sousa scorede to gange, da VB vandt over AaB. I forbindelse med begge scoringer måtte dommer Morten Krogh vente med pege mod midten, da folkene i VAR-vognen skulle høres. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub fører Superligaen efter sejren mandag aften i Aalborg. VB og AaB gav hinanden en lige kamp, men VB viste mere kvalitet i de afgørende situationer.
Annonce

Aalborg: Vejle Boldklub fører Superligaen.

Det blev mandag aften en realitet, da VB vandt 3-1 i Aalborg på to mål af Allan Sousa og et af Saeid Ezatolahi.

Opgøret var en lige affære med gode perioder til begge hold, men VB viste størst kvalitet i de afgørende situationer, og tyveri var der langt fra tale om.

1 VB kom nærmere overlevelse

Selvom VB de næste dage fører Superligaen og ligger til næste sæson at spille Champions League-fodbold, handler sæsonen 2020/21 fortsat kun om én ting; overlevelse.

Og indtil videre ser det lovende ud, og det er ærligt talt vanskeligt at bevare pessimismen. Afstanden til de to hold under nedrykningsstregen - Lyngby og AC Horsens - er for nuværende 11 point, og derfor kræver det to ting, hvis det skal ændres:

- VB rammer nedturen.

- Lyngby eller AC Horsens rammer opturen.

Om bare den ene af de to ting sker, forekommer i øjeblikket ikke videre sandsynligt. VB er godt spillende og ser solid ud, og det er to ting, som bestemt ikke kan siges om holdene under nedrykningsstregen.

Der er fortsat masser af point i spil, 78 styks, og derfor er der stadig lang vej til redning, men VB har fået et afsæt til den videre overlevelseskamp, som ingen på forhånd end havde turdet drømme om.

2 Ezatolahi på lånt tid

Saeid Ezatolahi spillede igen en fremragende kamp, og indtil videre har den iranske landsholdsspiller vist sig som klassespiller og en spiller med et niveau, som danske klubber normalt sjældent kommer i nærheden af.

Ezatolahi er en yderst vigtig bølgebryder foran VB-forsvaret i kraft af sin gode fysisk og sit stærke hovedspil, og samtidig viste han mod både Lyngby og i Aalborg, at han formår at lave mål.

Scoringen, han satte ind i Aalborg, må kandidere til rundens mål, da han rent ud sagt tog røven på fire-fem AaB-spillere, inden han sikkert passerede AaB-målmand Jacob Rinne.

Med det, den 23-årige iraner indtil videre har vist, tyder meget på, at han spiller i Nørreskoven og Danmark på lånt tid. Fortsætter Saeid Ezatolahi på nuværende niveau, spiller han næste sæson på en større adresse ude i Europa, men der vil havne et anseeligt millionbeløb i VB’s klubkasse.

3 Kommer for ofte bagud

VB ligger inde med en kedelig evne til at komme tidligt bagud.

Det skete mod AGF, det skete mod FC København, det skete mod Lyngby, og det skete mandag aften mod AaB.

Fraset kampen i Aarhus kom VB tilbage og hentede point og endda tre mod Lyngby og AaB, men i længden går det ikke, at måltavlen efter 10-15 minutter viser 0-1.

VB er Superligaens mest scorende hold med et snit på to et halvt mål per kamp, så i øjeblikket går det, og det går jo fremragende.

Det ligger imidlertid fast, at snittet på et eller andet tidspunkt tager et dyk, da VB ender med færre end 80 scoringer, når sæsonen er slut. Måltørken indfinder sig sandsynligvis på et eller andet tidspunkt, og når tørken kommer, er det evnen til at holde modstanderen fra fadet, der bliver afgørende for, om VB får point eller ej.

4 Mangler en forward

Det er yderst tvivlsomt, om Raphael Dwamena igen trækker i VB-trøjen, da angriberen har problemer med hjertet.

Ghaneserens exit efterlader et hul i VB-truppen, som nu står med blot én centerforward i form af Wahid Fagir.

17-årige Fagir spillede fra start mod AaB og gjorde det fint, og der er ingen tvivl om, at Wahid Fagir nok skal få hul og komme i gang med at score mål.

Men det er sin sag at stå med blot én ægte centerforward i en superliga-trup, og det gør VB. Bliver Wahid Fagir skadet, eller rammer han en formkrise, findes der ingen erstatning blandt de nuværende. Leonel Montano er det nærmeste, VB kommer en centerforward blandt de øvrige i truppen, men der venter en del arbejde på træningsbanen, hvis Montano skal gøre sig gældende som spidsangriber på superliga-niveau.

Det stiller selvsagt spørgsmålet, om VB dummede sig, da klubben på transfervinduets sidste dag ophævede aftalen med Kjartan Finnbogason. Det gjorde VB næppe med mindre, klubben ønskede sig en ny træner.

Forholdet mellem Finnbogason og træner Constantin Gâlcă smeltede totalt ned, efter Finnbogason for rullende tv-kamera satte spørgsmålstegn ved, hvem der udtager VB-holdet. Den slags finder Gâlcă sig ikke i, og derfor gav den ingen mening, hvis Finnbogason var blevet i Vejle. Uanset antallet af skader og andre ulykker var Kjartan Finnbogason ikke kommet i kamp i VB med Gâlcă på trænerbænken.

AaB-VB 1-3 (1-1)

Superligaen

Mål: 1-0 Frederik Børsting (12.), 1-1 Allan Sousa (30.), 1-2 Allan Sousa (87.), 1-3 Saeid Ezatolahi (90.).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne - Jores Okore (Tom van Weert, 89.), Rasmus Thelander, Mathias Ross (Daniel Granli, 68.) - Kristoffer Pallesen, Pedro Ferreira, Oscar Hiljemark, Jakob Ahlmann (Lukas Klitten, 81.) - Frederik Børsting (Tim Prica, 68.), Lucas Andersen (Kasper Kusk, 81.), Iver Fossum.

VB (4-2-3-1): Indy Groothuizen - Kevin Yamga (Tobias Mølgaard, 20.), Mads Greve, Juhani Ojala (Alexander Milosevic, 54.), Malte Amundsen - Saeid Ezatolahi, Ylber Ramadani (Lundrim Hetemi, 68.) - Allan Sousa, Jacob Schoop, Arbnor Mucolli (Lucas Jensen, 68.) - Wahid Fagir (Leonel, Montano, 68.).

Advarsler: Saeid Ezatolahi, VB (12.), Kristoffer Pallesen, AaB (19.). Oscar Hiljemark, AaB (35.), Wahid Fagir, VB (56.) og Malte Amundsen, VB (90.).

Dommer: Morten Krogh.

Tilskuertal: 300.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce