Annonce
Vejle Boldklub

VB gjorde sit med sejren i Hjørring

Lucas Jensen var med i startopstilling for første gang, efter han kom tilbage efter den lyskenskade, han pådrog sig i udekampen mod Kolding IF. Foto: Mette Mørk
På mål af Juhani Ojala og Wahid Fagir vandt Vejle Boldklub med 2-0 over Vendsyssel.
Annonce

Hjørring: VB gjorde fredag aften, hvad klubben skulle.

VB vandt 2-0 i Hjørring over Vendsyssel på mål af Juhani Ojala og Wahid Fagir, og om sejren rakte til oprykning, var ved redaktionens afslutning uvist.

VB-sejr kombineret med Viborg-nederlag ude mod Fremad Amager sikrede VB oprykningen, men kampen i Sundby Idrætspark blev en halv time forsinket og ikke færdig ved redaktionens afslutning. Forsinkelsen skyldtes, at Viborg-bussen på Fyn ramlede ind i trafikale problemer.

VB-træner Constantin Calca foretog til Vendsyssel-kampen tre ændringer i forhold til de 11, som fire dage tidligere hjemme på Vejle Stadion vandt med 4-1 over FC Roskilde.

Mest overraskende var det, at Diego Montiel tog plads blandt indskifterne, da Montiel normalt er sikker startspiller. Også Viljormur Davidsen og unge Wahid Fagir måtte se til fra sidelinjen, og i stedet spillede Malte Amundsen venstre back, mens Lucas Jensen og Sergiy Gryn spillede på henholdsvis højre og venstre kant.

Annonce

To tidlige VB-chancer

Lucas Jensen fik allerede efter få minutters spil en stor mulighed for at bringe VB foran.

Lucas Jensen blev spillet helt fri af Kjartan Finnbogason, mens Lucas Jensen afsluttede i maven på den unge Vendsyssel-målmand Mads Sylvan.

Kort efter var det Finnbogasons tur til at misbruge. Den store spiller og tremålsskytte i Roskilde-kampen Arbnor Mucolli spillede Finnbogason fri i en fin position, men VB-topscorerens afslutning blev blokeret.

Generelt indledte VB overbevisende, men efterhånden, som første halvleg skred frem, arbejdede hjemmeholdet sig ind i kampen. Vendsyssel formåede dog ikke at skabe noget, der voldte VB-forsvaret og målmand Indy Groothuizen problemer.

VB kom til gengæld ad to omgange tæt på føringsmålet. Cirka 10 minutter før tid ramte Kjartan Finnbogason med et hovedstød overliggeren, da han kom højest til et hjørnespark, og momenter efter ramte Jacob Schoop den ene opstander, da han fik hovedet på et indlæg fra Malte Amundsen.

Og for det ikke skulle være nok, fik Kjartan Finnbogason endnu en mulighed, men med hovedet dirigerede han bolden forbi i en ellers favorabel position.

Trods fire-fem enorme muligheder forblev det målløst ved pausen.

Annonce

En hurtig VB-scoring

Der gik dog ikke længe, inden kampens første scoring faldt.

Seks-syv minutter efter pausen slog VB til i forbindelse med et hjørnespark. Det blev slået ind i det forreste område, hvor Sergiy Gryn forlængede den videre, og inde foran mål headede Juhani Ojala kuglen i kassen til en yderst fortjent VB-føring.

Scoringen tvang Vendsyssel længere frem, og med føringen i ryggen trak VB’erne sig syv-otte meter længere tilbage.

Det gav en del mere spil til hjemmeholdet, som i perioder kom til foruroligende mange dødbolde omkring VB-feltet.

Og Vendsyssel om til en stor mulighed, som Mads Greve og målmand Indy Groothuizen i samarbejde fik afværget.

Nordjyderne nåede ikke tanke selvtillid efter den mulighed, inden VB kom foran med 2-0.

Unge Wahid Fagir tog chancen fra en halvspids vinkel, og kuglen havnede i kassen.

Dermed var kampen afgjort.

Det blev en halvhektisk afslutning med et par Vendsyssel-muligheder, men der blev ikke scoret yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce