Annonce
VB

VB kom lidt nærmere redning - vandt i Hobro

Jacob Schoop og VB spiller søndag 19. maj returkampen mod Hobro. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kjartan Finnbogason stod for kampens enlige træffer, da VB vandt den første af playoff-kampene mod Hobro med 1-0.
Annonce

Hobro: Vejle Boldklub sikrede sig søndag sæsonens første udesejr.

VB vandt 1-0 i Hobro og står dermed med et godt udgangspunkt, inden returkampen i Vejle.

Kjartan Finnbogason scorede kampens eneste mål, og vurderet på de 90 minutter var sejren fortjent. VB skabte mest og spillede generelt bedst.

Kampen begyndte nervøst for begge hold, og allerede efter et par minutter mistede Hobro én af sine nøglespillere, da Rasmus Minor Petersen måtte fra banen efter et sammenstød med Vladlen Yurchenko.

De første 10-15 minutter foregik det meste af spillet midt på banen med sporadiske og ufarlige angreb fra begge mandskaber.Det handlede i høj grad om at passe på sig selv.

Det var hjemmeholdet, som først fik fat om spillet, og det blev til flere indlæg og et par hjørnespark, der dog manglede det sidste for at blive farlige.

VB var fortsat sjældne gæster i nærheden af Hobro-målet, men da vejlenserne for første gang for alvor bød sig til, kastede det en scoring af sig. Jacob Schoop smed et flot indlæg ind foran Hobro-målet, og det nåede Kjartan Finnbogason godt ned til og headede bolden i kassen bag en chanceløs Hobro-keeper Jesper Rask.

Målet skabte ro på VB-mandskabet, og samtidig tvang det Hobro lidt længere frem.

Det lykkedes et par gange for Hobro at skabe halv-farlige situationer foran VB-målet. Farligst blev det, da der opstod en stor dobbeltchance, hvor Thomas Hagelskjær klarede forsøget fra Emmanuel Sabbi, og i anden omgang blev et skud fra Vito Hammershøj-Mistrati blokeret.

Generelt var det ingen spillemæssig stor første halvleg, og VB var lidt heldig med at gå til pausen foran med 1-0.

Annonce

VB bedst efter pausen

Hobro kom aggressivt ud til anden halvleg og lagde et mindre pres på VB’erne.

Det stilnede dog hurtigt af, og anden halvleg lignede længe den første. Masser af spil midt på banen, og særdeles småt med godt offensivt spil.

En enkelt gang så det dog halvfarligt ud foran VB-målet, da Emmanuel Sabbi sendt et godt skud af sted, men Thomas Hagelskjær var sikker i sit indgreb.

Intensiteten var i anden halvleg højere end i den første, og der blev gået til den i nærkampene, uden det dog på noget tidspunkt gik over gevind.

Chancer var til gengæld fortsat en mangelvare. Hverken Hobro eller VB fik skabte ret meget, men fem minutter før tid var Kjartan Finnbogason dog tæt på at blive dobbelt målscorer, da han fint fik drejet et indlæg fra Sergiy Gryn mod mål, men bolden gik over.

Også Imed Louati fik en mulighed, da han kom til en afslutning efter en fin kombination, men Louati afsluttede lige på Hobro-målmand Jesper Rask.

VB havde i slutfasen fuld kontrol over kampen og endte med – på baggrund af anden halvleg – at vinde fortjent. Returkampen spilles søndag 19. maj på Vejle Stadion, og det er med kickoff klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Vejle

Se de nyeste smittetal her: Nu er Vejle kommet under en nærmest magisk grænse

Annonce