x
Annonce
VB

VB kommer hjem med en trup fri af skader

Prunã Ciprian-Daniel er VB's fysiske træner, og ifølge Jacob Krüger fortjener han en stor del af rosen for, at VB-truppen er forskånet for skader. Arkivfoto: Annelene Petersen
De seneste år er VB-truppen forskånet for ret mange skader. Klubbens tekniske chef Jacob Krüger har ikke oplevet noget tilsvarende tidligere i sit virke i fodboldens verden.

Moncarapacho: Vejle Boldklub kommer efter alt at dømme hjem fra Portugal med en skadesfri trup.

Samtlige spillere er i fuld træning efter et par ugers træningslejr, og dermed indledes foråret 2020 i al fald på skadesfronten, hvor efteråret 2019 slap.

- Vi har ikke mange skader, og det har vi ikke haft de seneste år, siger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub.

Anfører Jacob Schoop er den eneste i VB-truppen, som i løbet af efteråret sad skadet ude i en længere periode. Schoop pådrog sig midt i august en fiberskade, da VB hjemme mødte FC Fredericia, og skaden kostede anføreren en pause på fire kampe.

Ellers var det kun sygdom, som i få tilfælde kostede kampe, og i et enkelt tilfælde et dødsfald i den nære familie, da Kjartan Finnbogason mistede sin bror og stod over udekampen mod Nykøbing FC, da VB-topscoreren deltog i begravelsen hjemme i Island.

Jacob Krüger oplevede aldrig i sin tid som aktiv eller senere i sit virke som sportsdirektør i Vendsyssel en trup med så få skader som VB’s, og det gælder under det nuværende trænerteam ledet af Constantin Gâlcă, men det gjaldt også i tiden med Gâlcăs forgænger Adolfo Sormani.

Annonce
Det er min vurdering, at vores trænere er dygtige til at docere træningen og til at tage individuelle hensyn.

Jacob Krüger, teknisk chef i VB

Fokus på kost og forebyggelse

VB-spillerne træner ifølge Jacob Krüger mindst lige så hårdt som alle andre fodboldspillere, så det er ikke en mindre træningsmængde, som er årsag til de få skader.

- Det er min vurdering, at vores trænere er dygtige til at dosere træningen og til at tage individuelle hensyn, siger Jacob Krüger og fortsætter:

- Og så har vores nuværende fysiske træner og vores tidligere en meget videnskabelig tilgang til tingene. Det handler om spillernes kost, og at spillerne er godt forberedte, når de træner.

Meget af træningen foregår i styrketræningslokalet, og den forebyggende træning er af stod betydning.

- Vi har meget få fiber- og lyskeskader i forhold til mange andre klubber, og vi har heller ikke ret mange ankelskader, siger Jacob Krüger.

- Vi kan ikke undgå slagskaderne, men vi har ikke ret mange andre, fortsætter han.

Dermed får VB betalt retur af den investeringen i et stort team omkring førsteholdet, der blandt andet tæller en fysisk træner og to fysioterapeuter.

- Vi kører med et setup, som er større end i de fleste 1. divisionsklubber og på niveau med mange superligaklubbers, og det betyder noget i forhold til skaderne, siger Jacob Krüger.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce