Annonce
Vejle Boldklub

VB løb ind i den sønderjyske kontra-kniv

Juhani Ojala - til venstre - spillede en uheldig rolle, da VB søndag tabte til Sønderjyske. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vejle Boldklub tabte søndag efter 1-0 ude til Haderslev - VB's første nederlag i nedrykningsspillet.

Haderslev: Vejle Boldklub indkasserede søndag sit første nederlag i nedrykningsspillet.

I Haderslev blev det hjemmesejr til Sønderjyske på 1-0. Målet scorede Haji Wright efter en kontra og en fejl af VB’s Juhani Ojala.

VB spillede en udmærket første halvleg, men efter pausen kom alt for meget til at foregå på Sønderjyskes præmisser, og der kan set over de 90 minutter ikke indvendes noget mod hjemmeholdets sejr.

Annonce

VB-træner Constantin Galca valgte at bruge de samme 11 fra start mod Sønderjyske, som han brugte tre dag tidligere, da VB hjemme på Vejle Stadion slog AC Horsens med 3-0.

Kampen fik en lige indledning, og det første kvarter faldt der en afslutning fra hvert hold. Allan Sousa sparkede fra distancen mod Sønderjyskes mål, og Rilwan Hassan gjorde det samme mod VB’s, og fælles for forsøgene var, at de ikke sådan for alvor var farlige.

Farligt blev det til gengæld efter cirka 20 minutters spil. Saeid Ezatolahi sendte med en fin bold Hugo Ekitike af sted, og den unge franskmand, som scorede to gange torsdag aften mod AC Horsens, sat et par af Sønderjyske-folkene og fik sendt en afslutning af sted, men på målstregen fik hjemmeholdets Stefan Gartenmann sparket kuglen væk.

VB var igennem første halvleg klart mest på bolden mod et hjemmehold, som stod dybt og satsede på kontra-mulighederne.

Et par gange var det nærved og næsten for VB, men der manglede lige det sidste.

Sønderjyske kom et par minutter inden pausen af sted på én af de frygtede kontraer. Det endte med et indlæg, som Juhani Olaja ikke fik clearet, og i stedet lå bolden næsten på straffesparkspletten klar til Rilwan Hassan, og Hassan fik ram på bolden men sparkede den et par meter over VB-målet.

Anden halvleg begyndte med masser af spil midt på banen, og som det var tilfældet i første halvleg passede specielt hjemmeholdet godt på sig selv og satsede på kontra.

Og efter en times spil gav det bonus. En af Sønderjyske-folkene sparkede en lang bold efter Haji Wright, og den bold fejlvurderede Juhani Ojala. Det gav Wright frit løb, og det udnyttede han.

En stor fejl af Ojala, som kostede.

Syv-otte minutter senere var det nær gået galt igen. Denne gang tabte Jacob Schoop bolden til Wright, men hans afslutning havde VB-målmand Alexander Brunst styr på.

Med 20 minutter igen satte Constantin Galca et par friske folk ind i form af German Onugkha og Lucas Jensen for at sparke ny energi i frontlinjen.

VB kom til et par muligheder. Blandt andet fik Ylber Ramadani sendt et skud af sted, som voldte Sønderjyske-målmand Lawrence Thomas lidt bøvl. Også hjemmeholdet kom til afslutning, da Haji Wright fik en stor mulighed efter en dødbold.

Og i tillægstidens første minut var German Onugkha tæt på at udligne, men han manglede lige det sidste, da han kom højest til et indlæg.

VB spiller igen på fredag, Store bededag, når det gælder udekampen mod AC Horsens.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Lykkes det VB at tage sæsonens første point?

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Vejles gamle miljøskib kæmper for rent hav i Norge

Vejle For abonnenter

Sådan tjener du penge på Instagram: Influencere er blevet den nye reklamesøjle

Sport

Anders Grinderslev i dansk drama i Vejle

Erhverv

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub For abonnenter

Hvis ikke VB tager point mandag, hvornår skal de så tage point?

Alarm 112

Folk på bredden så et tomt surfboad og frygtede drukneulykke: Helikopter, båd og biler rykkede ud

Erhverv

Planen for tiny houses i Vejle siger byggemodning og salg i 2023: Men en tidsramme på to år er "meget ambitiøs", lyder de seneste meldinger

Alarm 112

Beboer kørt til kontrol efter brand: Madlavning brændte på

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle

Debat

Sæt pris på naturen, også når vi bygger motorveje

Annonce